


Kahden maun biscotit – makeat ja rapeat italialaiset pikkukorput ovat mainio ruokalahja
Tummaa suklaata, pistaasia, appelsiinia ja viikunaa. Näistä on helpot biscotit tehty. Pakkaa keksit kauniisiin pusseihin tai rasioihin ja viimeistele paketti nauhalla. Napakat keksit kestävät hyvin kuljettamista ja säilyvät ilmatiiviisti pakattuna muutaman viikon. Löydät alta suklaa-pistaasi- ja viikuna-mantelibiscottien reseptit.
Biscotit ovat italialaisia keksejä, jotka ovat rapeita ja usein hieman kuivahkoja. Nimi ”biscotti” tulee italiankielisestä sanasta ”bis-cotto”, joka tarkoittaa kaksinkertaisesti paistettua. Biscotit leikataan ohuiksi viipaleiksi ensimmäisen paiston jälkeen, ja viipaleet paistetaan uudelleen, jotta ne saavat erityisen rapean koostumuksensa. Biscotit ovat suosittuja kahvin tai viinin kera tarjottavia pikkuleipiä, ja ne ovat erityisesti tunnettuja Italiassa Toscanan alueella.
Viikuna-mantelibiscotit – ohje:
- Rouhi mantelit veitsellä. Pese appelsiini ja raasta oranssi kuori. Purista appelsiinista mehua noin ¼ desiä. Paloittele viikunat.
- Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Lisää appelsiinin kuoriraaste, mantelit ja viikunat.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää appelsiininmehu ja kasvirasva tai voi.
- Yhdistä jauhot ja munaseos ja vaivaa taikinaksi. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle.
- Jaa taikina kahteen palaan ja rullaa palat noin 25 cm pitkiksi tangoiksi. Nosta tangot varovasti leivinpaperin päälle.
- Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
- Leikkaa tangot sahateräisellä veitsellä viistosti viipaleiksi ja käännä ne leikkauspinta ylös leivinpaperille. Paista 15–20 minuuttia, kunnes biscotit ovat kuivuneet napakoiksi.
Suklaa-pistaasibiscotit – ohje:
- Rouhi suklaa ja pistaasit veitsellä.
- Pane jauhot, kaakao, sokeri, leivinjauhe ja suola monitoimikoneen kulhoon. Käytä konetta sykäyksittäin, kunnes seos on murua.
- Lisää munat, vaniljasokeri ja kardemumma. Sekoita taikinaksi koneessa.
- Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle. Lisää pistaasit ja muovaa taikina palloksi.
- Jaa taikina kahteen palaan ja rullaa palat noin 25 cm pitkiksi tangoiksi. Nosta tangot varovasti pellille leivinpaperin päälle.
- Paista 175 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
- Leikkaa tangot sahateräisellä veitsellä viistosti viipaleiksi ja käännä ne leikkauspinta ylös leivinpaperille. Paista 15–20 minuuttia, kunnes biscotit ovat kuivuneet napakoiksi.