Kotivinkki

Juustokakku x 4

3 h 20 min
4.3
0

Juustokakku x 4

Juustokakku on kahvipöydän ja juhlien klassikko. Sen rapeana pohjana toimii keksimurska. Täytteeseen voit valita vaniljaa, sitruunaa, suklaata tai marjoja. Koristele kakku kiilteellä tai hedelmillä ja marjoilla.
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Juustokakun pohja

  • 150 gkaurakeksejä
  • 75 gvoita

Vaniljainen juustokakun täyte

  • 4liivatelehteä + kylmää vettä
  • 3 dlkuohukermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dlsokeria
  • 1vaniljatanko tai 1–2 tl vaniljasokeria
  • 4 rklmaitoa

Juustokakun pinnalle

  • 150 gmarjoja

Tee näin

3 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN3 h

1. Paloittele keksit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Surauta muruiksi. Lisää pehmeä rasva ja sekoita taikinaksi.

2. Pingota irtopohjavuoan (halk. 23 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi. Taputtele keksi­muru jauhotetuilla sormilla vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla ja halkaistusta vaniljatangosta kaavituilla siemenillä tai vaniljasokerilla.

5. Lämmitä maito kuumaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan maitoon. Älä keitä. Sekoita liivateseos ohuena norona juustoseokseen.

6. Levitä täyte keksipohjan päälle. Laita kakku hyytymään viileään 2–3 tunniksi.

7. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta veitsen avulla. Koristele juustokakku kauden tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Juustokakku – ideoita soveltamiseen

  • Jos et omista monitoimikonetta, laita keksit pussiin ja rullaa ne kaulimella muruiksi.
  • Rapea pohja syntyy, kun paistat keksipohjaa 100-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Kevytkakku syntyy, kun korvaat tuorejuuston vähärasvaisella rahkalla.
  • Valmiit marja- ja hedelmäsoseet ovat hyviä mausteita täytteeseen. Jaa täyte kolmeen osaan ja värjää hedelmäsoseilla. Hyydytä kerros kerrallaan, niin saat sateenkaarikakun.
  • Voit valmistaa myös suolaisen juustokakun. Käytä pohjaan hapankorppuja, jätä sokeri pois ja lisää yrttejä tai vaikka kylmäsavulohta. Koristele katkaravuilla ja kananmunaviipaleilla.
  • Älä heitä kaavittua vaniljatankoa pois, vaan laita se hienosokerin joukkoon antamaan lisämakua!
  • Voit pakastaa hyydytetyn juustokakun. Rakenne säilyy, kun sulatat kakun hitaasti jääkaapissa.

Minttu-suklaajuustokakku (kuva alla)

Käytä pohjaan Domino-minttukeksejä. Käytä vain 50 g voita, koska keksien täyte sitoo muruja yhteen. Käytä vain 3 liivatelehteä, koska suklaa pitää massan tiiviimpänä. Jätä vaniljasokeri ja sokeri pois täytteestä ja lisää ½ dl kermalikööriä (esim. Baileys) ja 150 g sulatettua maitosuklaata. Koristele minttu-suklaakarkeilla.

Mango-sitruunajuustokakku

Tee kakku joko irtopohjavuokaan tai pieniin lasipurkkeihin. Valmista pohja ja täyte kuten perusohjeessa, mutta korvaa täytteen kuohukerma vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella. Mausta täyte vaniljatangon sijaan 1 sitruunan raastetulla kuorella. Liuota liivatteet maidon sijaan sitruunamehuun. Koristele mangosuikaleilla.

Mustikka-juustokakku

Korvaa keksipohja kakkupohjalla (n. 100 g). Käytä kuohukerman sijaan 4 dl vaniljajogurttia ja lisää täytteeseen 2 dl mustikkasosetta. Koristele hyytynyt kakku 150 g:lla mustikoita. Kuumenna 3 dl mustikkamehua ja lisää 1 ½ dl hyytelösokeria. Sekoita ja kaada jäähtyneenä marjojen päälle. Anna hyytyä vielä noin tunti jääkaapissa.

Katso myös nämä Kotivinkin suositut juustokakkureseptit

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä