Kotivinkki

Helppo mangojuustokakku

{
Aktiivinen
Passiivinen
Helppo mangojuustokakku valmistuu ilman uunia. Raikkaan ja täyteläisen kakun täytteessä yhdistyvät vaniljajogurtti, tuorejuusto ja kerma. Mangoa lisätään hedelmäviipaleiden ja -mehun muodossa.
0
0
Julkaistu: 17.6.2010


Reseptin ainekset

Pohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 100 gvoita tai margariinia

Täyte

  • 8liivatelehteä
  • 1 prkmangoviipaleita tai 1 kypsä mango
  • 2 dlvaniljajogurttia
  • 250 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dlkuohu- tai vispikermaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlmango- tai mango-appelsiinimehua

Pinnalle

  • 4 dlmango- tai mango-appelsiinimehua
  • 2 dlhyytelösokeria
Tulosta

Helppo mangojuustokakku valmistuu näin:

  1. Murskaa digestivekeksit ja sekoita niiden joukkoon pehmeä voi tai margariini.
  2. Vuoraa irtoreunainen, tasapohjainen vuoka tuorekelmulla.
  3. Levitä digistive-rasvaseos vuoan pohjalle ja painele se tasaiseksi.
  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  5. Kaada säilykemangoista neste pois. Soseuta mango ja sekoita sose tuorejuustoon.
  6. Sekoita vaniljajogurtti ja sokeri mangoseokseen.
  7. Vaahdota kerma ja sekoita se mangososeeseen.
  8. Kuumenna 1/2 dl mangolientä ja liuota pehmenneet liivatteet siihen.
  9. Anna liivateseoksen jäähtyä ja sekoita se sitten ohuena nauhana mangoseokseen.
  10. Kaada seos vuokaan ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin ainakin kuudeksi tunniksi.
  11. Kuumenna mangomehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja sekoita.
  12. Levitä kädenlämpöiseksi jäähtynyt sokeriliemi kakun pinnalle. Nosta kakku vielä jääkaappiin noin tunniksi.  

Hyytelökakun voi myös pakastaa kokonaisena.

Kommentoi »