Kotivinkki

Viinimarjakakku

0
0

Viinimarjakakku

Teksti Jatta Heinlahti
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja:

  • 100 gkaurakeksejä
  • 1 dljuoksevaa margariinia

Täyte:

  • 6liivatelehteä
  • 400 gpunaisia ja mustia viinimarjoja sekä mansikoita
  • 2luomukananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 gtuorejuustoa
  • 2 tlvaniljasokeria

Kiille:

  • 1 dlpunaista viinimarjamehua
  • 1 dlhyytelösokeria

Koristeeksi:

  • punaisia viinimarjoja
  • 2passionhedelmää

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Laita keksit muovipussiin ja jauha ne kaulimella muruiksi.

2. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään.

3. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja painele keksimuruseos pohjalle tasaisesti.

4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

5. Jauha marjat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella massaksi.

6. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.

7. Sekoita tuorejuusto, marjasose, munaseos ja vaniljasokeri keskenään. Lisää vaniljakastike marjaseokseen varovasti käännellen.

8. Liota liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä, jäähdytä hieman. Sekoita liivatteet täytemassaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

9. Kaada marjaseos vuokaan pohjan päälle.

10. Laita kakku hyytymään jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

11. Kuumenna viinimarjamehu ja liota siihen hyytelösokeri. Jäähdytä liuosta hieman ja valuta se kakun päälle. Hyytelösokeripaketissa on hyvät ohjeet.

12. Koristele kakku viinimarjoilla ja passionhedelmän puolikkailla.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä