


Hurmaava sitruunajuustokakku
Reilusti sitruunalta maistuva juustokakku maistuu taatusti vieraille. Voimakkaan keltainen päällyskiille saadaan aikaan appelsiinimehulla.
Reseptin ainekset
Pohja
175 g
kaurakeksejä
1 dl
juoksevaa kasvirasvamargariinia
Täyte
1 prk
vispautuvaa vaniljakastiketta
400 g
tuorejuustoa (sitruuna)
½–1 dl
tomusokeria
¼
sitruunan kuori
1
sitruunan mehu
sokeria
4
liivatelehteä
½ dl
appelsiinimehua
Päälle
2
liivatelehteä
1 dl
appelsiinimehua
koristeeksi limetin viipaleita ja muutama mansikka
- Paloittele keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon margariini.
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan (halkaisijaltaan 20–22 cm) kokoinen pala. Aseta se vuoan pohjalle ja levitä keksiseos tasaisesti päälle.
- Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
- Pese sitruuna huolellisesti. Raasta neljäsosa kuoresta raastimen pienimmällä terällä. Lisää raaste tuorejuustoseokseen. Purista sitruunan mehu joukkoon. Tarkasta maku ja lisää sokeria makusi mukaan.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna appelsiinimehu mikroaaltouunissa. Puristele liivatelehdet ja liota ne appelsiinimehuun. Jäähdytä hieman.
- Sekoita tasaisena nauhana appelsiinimehu-liivate-seos kulhossa olevaan vaniljakastike-tuorejuusto-täytteeseen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä kakku huolellisesti ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
- Valmista päällyskiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna appelsiinimehu. Puristele liivatelehdet ja liota mehuun. Jäähdytä hieman ja kaada kakun päälle. Laita kakku hyytymään vielä neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
Jos värillä on väliä, valitse juustokakun päällyskiilteeseen punaista, vaikkapa vadelmamehua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat