Kotivinkki

Juusto-kinkkukierteet

1 h 25 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 5 min
Nämä juusto-kinkkukierteet vievät kielen mennessään! Italialaisen pizzapohjan sisään kääräistään ranskalaisen croque monsieur -klassikkoleivän täytteet.
4.5
0
Julkaistu: 26.5.2016


Reseptin ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • ½ tlsuolaa
  • 4½-5 dlvehnäjauhoja
  • 2 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 12ohutta viipaletta palvi- tai keittokinkkua
  • 12isoa viipaletta maukasta juustoa

Päälle

  • 100 gvoita sulatettuna
  • 1 rkldijonsinappia (hunajalla maustettua)
  • 1 rklunikonsiemeniä
Tulosta

1. Tee pohjataikina. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää suola. Alusta jauhot seokseen vähän kerrallaan vaivaten. Lisää öljy vaivaamisen loppupuolella. Laita taikina vedottomaan paikkaan noin puoleksi tunniksi, kunnes se on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.

2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suunnilleen uunipellin kokoiseksi, suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä päälle kinkku- ja juustoviipaleet siten, että ne peittävät pizzapohjan kokonaan. Leikkaa tarvittaessa ylimääräinen taikina reunoista pois. Kietaise rullalle kääretortun tapaan.

3. Leikkaa rullasta 12 viipaletta. Nosta ne väljästi pieneen uunivuokaan.

4. Sulata voi. Sekoita joukkoon sinappi ja siemenet. (Jos et löydä hunajalla maustettua sinappia, voit lisätä 1 tl juoksevaa hunajaa.) Valuta seos rullille.

5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes rullat ovat kypsiä. Huomaa, että juusto-kinkkukierteet saavat jäädä melko vaaleiksi pinnalta.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »