Juusto-kinkkukierteet

Reseptin ainekset (12 palaa)
Pohja
- 2 dlvettä
- 25 ghiivaa
- ½ tlsuolaa
- 4½-5 dlvehnäjauhoja
- 2 rkloliiviöljyä
Täyte
- 12ohutta viipaletta palvi- tai keittokinkkua
- 12isoa viipaletta maukasta juustoa
Päälle
- 100 gvoita sulatettuna
- 1 rkldijonsinappia (hunajalla maustettua)
- 1 rklunikonsiemeniä
1. Tee pohjataikina. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää suola. Alusta jauhot seokseen vähän kerrallaan vaivaten. Lisää öljy vaivaamisen loppupuolella. Laita taikina vedottomaan paikkaan noin puoleksi tunniksi, kunnes se on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.
2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suunnilleen uunipellin kokoiseksi, suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä päälle kinkku- ja juustoviipaleet siten, että ne peittävät pizzapohjan kokonaan. Leikkaa tarvittaessa ylimääräinen taikina reunoista pois. Kietaise rullalle kääretortun tapaan.
3. Leikkaa rullasta 12 viipaletta. Nosta ne väljästi pieneen uunivuokaan.
4. Sulata voi. Sekoita joukkoon sinappi ja siemenet. (Jos et löydä hunajalla maustettua sinappia, voit lisätä 1 tl juoksevaa hunajaa.) Valuta seos rullille.
5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes rullat ovat kypsiä. Huomaa, että juusto-kinkkukierteet saavat jäädä melko vaaleiksi pinnalta.