Ihanat aamiaismuffinit täytetään pekonilla, sienillä ja kananmunalla – aloita päivä herkullisesti näillä suolapaloilla
45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
15 minPyöräytä helpot aamiaismuffinit paahtisviipaleista! Pehmeät leipäkupit saavat syliinsä rapeaksi paahdettua pekonia, paistettuja herkkusieniä ja kananmunaa.
4.8
Kuvat
Julkaistu 27.11.2015

Ihanat aamiaismuffinit täytetään pekonilla, sienillä ja kananmunalla – aloita päivä herkullisesti näillä suolapaloilla
Reseptin ainekset (6 kpl)
- 140 gpekonia
- 200 gtuoreita herkkusieniä
- 9–12isoa paahtoleipäviipaletta
- 8kananmunaa
- mustapippuria
- (juustoraastetta)
Aamiaismuffinit valmistetaan näin:
- Leikkaa pekoni paloiksi. Nosta palat kylmälle paistinpannulle ja paahda pekonit rapeiksi täydellä teholla niistä irtoavassa rasvassa. Siirrä pekonit toiseen astiaan ja valuta rasva roskiin.
- Viipaloi herkkusienet ja paahda niitä paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste haihtuu ja sienet saavat hieman väriä.
- Leikkaa paahtoleivät kuorettomiksi. Kauli jokainen viipale hieman ohuemmaksi ja leikkaa viipaleet keskeltä halki kolmioiksi.
- Jos käytössäsi on muffinipelti reilun kokoisilla (1–1,5 dl vetoisilla) kupeilla, voitele kuusi kuppia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää isoja ja tukevia muffinivuokia.
- Vuoraa jokaisen kupin pohja ja reunat paahtoleipäviipaleilla. Jaa puolet sienistä ja pekoninpaloista vuokiin.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta seos mustapippurilla. Jaa kananmunamassa kuppeihin. Jaa loput pekonit ja sienet pinnalle.
- Ripottele päälle juustoraastetta, jos haluat. Paista muffineita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kananmuna on hyytynyt. Tarjoa aamiaismuffinit heti.

Feta-munakasmuffinit – pyöräytä aamupalalle pellillinen onnea
Maku

Aamiaistortillat potkaisevat päivän käyntiin – ruokaisasta herkusta löytyy chorizoa, kananmunaa ja grillipaprikoita
Maku

Bagelit eli vesirinkelit – leivo itse ja täytä suosikkiherkuillasi!
Maku

Saisiko olla keitettynä, paistettuna vai kokkelina? Näin valmistat hotellitasoiset aamiaismunat kotona

Tofukokkeli – vegaaninen vaihtoehto munakokkelista
Maku

Vuohenjuusto-munakasmuffinit
Maku

Täytetyt bagelit – rapeiden leipien välissä ihastuttaa kuohkea munakokkeli!
Maku

Suolaiset skonssit – maun salaisuutena cheddar ja meetvursti
Maku

Eggs Benedict
Maku

Voisarvet
Maku