Kotivinkki

Ihanat aamiaismuffinit

45 min
0
0

Ihanat aamiaismuffinit

Tästä ei aamiaismuffinit parene! Paahtoleivästä tehdyt kupit saavat syliinsä rapeaksi paahdettua pekonia, paistettuja herkkusieniä ja kananmunaa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

1. Leikkaa pekoni paloiksi. Nosta palat kylmälle paistinpannulle ja paahda pekonit rapeiksi täydellä teholla niistä irtoavassa rasvassa. Siirrä pekonit toiseen astiaan ja valuta rasva roskiin.

2. Viipaloi herkkusienet ja paahda niitä paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste haihtuu ja sienet saavat hieman väriä.

3. Leikkaa paahtoleivät kuorettomiksi. Kauli jokainen viipale hieman ohuemmaksi ja leikkaa viipaleet keskeltä halki kolmioiksi.

4. Jos käytössäsi on muffinipelti reilun kokoisilla (1–1,5 dl vetoisilla) kupeilla, voitele kuusi kuppia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää isoja ja tukevia muffinivuokia.

5. Vuoraa jokaisen kupin pohja ja reunat paahtoleipäviipaleilla. Jaa puolet sienistä ja pekoninpaloista vuokiin.

6. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta seos mustapippurilla. Jaa kananmunamassa kuppeihin. Jaa loput pekonit ja sienet pinnalle.

7. Ripottele päälle juustoraastetta, jos haluat. Paista muffineita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kananmuna on hyytynyt. Tarjoa aamiaismuffinit heti.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä