


Ihanat aamiaismuffinit täytetään pekonilla, sienillä ja kananmunalla – aloita päivä herkullisesti näillä suolapaloilla
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Pyöräytä helpot aamiaismuffinit paahtisviipaleista! Pehmeät leipäkupit saavat syliinsä rapeaksi paahdettua pekonia, paistettuja herkkusieniä ja kananmunaa.
Reseptin ainekset
6 kpl
140 g
pekonia
200 g
tuoreita herkkusieniä
9–12
isoa paahtoleipäviipaletta
8
kananmunaa
mustapippuria
(juustoraastetta)
Aamiaismuffinit valmistetaan näin:
- Leikkaa pekoni paloiksi. Nosta palat kylmälle paistinpannulle ja paahda pekonit rapeiksi täydellä teholla niistä irtoavassa rasvassa. Siirrä pekonit toiseen astiaan ja valuta rasva roskiin.
- Viipaloi herkkusienet ja paahda niitä paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste haihtuu ja sienet saavat hieman väriä.
- Leikkaa paahtoleivät kuorettomiksi. Kauli jokainen viipale hieman ohuemmaksi ja leikkaa viipaleet keskeltä halki kolmioiksi.
- Jos käytössäsi on muffinipelti reilun kokoisilla (1–1,5 dl vetoisilla) kupeilla, voitele kuusi kuppia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää isoja ja tukevia muffinivuokia.
- Vuoraa jokaisen kupin pohja ja reunat paahtoleipäviipaleilla. Jaa puolet sienistä ja pekoninpaloista vuokiin.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta seos mustapippurilla. Jaa kananmunamassa kuppeihin. Jaa loput pekonit ja sienet pinnalle.
- Ripottele päälle juustoraastetta, jos haluat. Paista muffineita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kananmuna on hyytynyt. Tarjoa aamiaismuffinit heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat