Kotivinkki

Ihanat aamiaismuffinit täytetään pekonilla, sienillä ja kananmunalla – aloita päivä herkullisesti näillä suolapaloilla

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Pyöräytä helpot aamiaismuffinit paahtisviipaleista! Pehmeät leipäkupit saavat syliinsä rapeaksi paahdettua pekonia, paistettuja herkkusieniä ja kananmunaa.
4.8
0
Julkaistu: 27.11.2015


Reseptin ainekset (6 kpl)

  • 140 gpekonia
  • 200 gtuoreita herkkusieniä
  • 9–12isoa paahtoleipäviipaletta
  • 8kananmunaa
  • mustapippuria
  • (juustoraastetta)
Tulosta

Aamiaismuffinit valmistetaan näin:

  1. Leikkaa pekoni paloiksi. Nosta palat kylmälle paistinpannulle ja paahda pekonit rapeiksi täydellä teholla niistä irtoavassa rasvassa. Siirrä pekonit toiseen astiaan ja valuta rasva roskiin.
  2. Viipaloi herkkusienet ja paahda niitä paistinpannulla, kunnes sienistä irtoava neste haihtuu ja sienet saavat hieman väriä.
  3. Leikkaa paahtoleivät kuorettomiksi. Kauli jokainen viipale hieman ohuemmaksi ja leikkaa viipaleet keskeltä halki kolmioiksi.
  4. Jos käytössäsi on muffinipelti reilun kokoisilla (1–1,5 dl vetoisilla) kupeilla, voitele kuusi kuppia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää isoja ja tukevia muffinivuokia.
  5. Vuoraa jokaisen kupin pohja ja reunat paahtoleipäviipaleilla. Jaa puolet sienistä ja pekoninpaloista vuokiin.
  6. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta seos mustapippurilla. Jaa kananmunamassa kuppeihin. Jaa loput pekonit ja sienet pinnalle.
  7. Ripottele päälle juustoraastetta, jos haluat. Paista muffineita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kananmuna on hyytynyt. Tarjoa aamiaismuffinit heti.
Kommentoi »