


Flammkuchen
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Trendikäs flammkuchen tehdään hiivattomasta vehnätaikinasta. Pane liekkileivän päälle pekonia, ohuita sipulirenkaita ja chiliä.
Reseptin ainekset
2 kpl
Flammkuchen
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
1 ¾ dl
vettä
150 g
ranskankermaa
150 g
smetanaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 pkt
pekonia suikaloituna (170 g)
3
sipulia renkaiksi viipaloituna
¼–½
punainen chilipalko hienonnettuna
Flammkuchen – ohje:
- Mittaa kulhoon jauhot, öljy, suola ja vesi. Sekoita ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Kauli taikina soikeaksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Nosta leivinpaperin päälle.
- Lämmitä uunipeltiä 250-asteisessa uunissa sillä välin, kun valmistat täytteen.
- Sekoita ranskankermaan smetana ja mausteet. Levitä seos taikinan päälle. Paista pekonisuikaleet kuumalla pannulla rapeiksi. Siirrä syrjään. Pyyhi pannu ja kuullota sipulirenkaat läpikuultaviksi. Levitä pekonit ja sipulirenkaat ranskankerma-smetanaseoksen päälle.
- Vedä flammkuchen lämmitetylle pellille. Kypsennä uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes reunat ovat saaneet kunnolla väriä.
- Ripottele flammkuchenin päälle hienonnettua chiliä ja ruohosipulia.
Vinkki!
Jos omistat pizzakiven, paista flammkuchen sen päällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat