Kotivinkki

Flammkuchen

45 min
4.5
1

Flammkuchen

Trendikäs flammkuchen tehdään hiivattomasta vehnätaikinasta. Pane liekkileivän päälle pekonia, ohuita sipulirenkaita ja chiliä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklöljyä
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 ¾ dlvettä
  • 150 granskankermaa
  • 150 gsmetanaa
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 2 rklruohosipulia hienonnettuna
  • 1 pktpekonia suikaloituna (170 g)
  • 3sipulia renkaiksi viipaloituna
  • ¼–½punainen chilipalko hienonnettuna

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

1. Mittaa kulhoon jauhot, öljy, suola ja vesi. Sekoita ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Kauli taikina soikeaksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Nosta leivinpaperin päälle.
 

2. Lämmitä uunipeltiä 250-asteisessa uunissa sillä välin, kun valmistat täytteen.
 

3. Sekoita ranskankermaan smetana ja mausteet. Levitä seos taikinan päälle. Paista pekonisuikaleet kuumalla pannulla rapeiksi. Siirrä syrjään. Pyyhi pannu ja kuullota sipulirenkaat läpikuultaviksi. Levitä pekonit ja sipulirenkaat ranskankerma-smetanaseoksen päälle.
 

4. Vedä flammkuchen lämmitetylle pellille. Kypsennä uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia, tai kunnes reunat ovat saaneet kunnolla väriä.
 

5. Ripottele valmiin leivän päälle hienonnettua chiliä ja ruohosipulia.

Vink vink Jos omistat pizzakiven, paista flammkuchen sen päällä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä