Jouluruusutortut ovat kauden suloisin ilmestys – kääntele terälehdet näppärästi syömäpuikkojen avulla
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Täytä kauniit kukkatortut vihreällä marmeladilla aidon jouluruusun sävyjä mukaillen. Kukkien taittelu onnistuu näppärästi, kun otat avuksi syömäpuikon.
Reseptin ainekset
18–24 kpl
1 pkt (600–800 g)
isoja lehtitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
noin 1 dl
paistonkestävää marmeladia (Vihreät kuulat tai omena)
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria
Jouluruusutortut – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina parin millin paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla tai juomalasilla pyörylöitä (ø 8 cm).
- Leikkaa pyörylä neljäksi sektoriksi siten, että osat jäävät keskeltä kiinni toisiinsa.
- Käännä sektorit yksitellen ulkoreunasta pyörylän keskustaan. Paina syömäpuikon kärki taikinataitoksen keskelle.
- Nosta kulmat puikon päälle ja nipistä kiinni. Vedä puikko varovasti pois.
- Muotoile samoin kaikki sektorit. Tee loput tortut ja siirrä leivinpaperin päälle pellille.
- Pursota tai lusikoi keskiosiin marmeladia.
- Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Viimeistele hieman jäähtyneenä tomusokerilla.
Jouluruusutortun taittelu – katso vaihekuvat


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat