Jouluiset mokkapalat – piparilta maistuva hittileivonnainen, joka koristellaan leikkisällä tonttulakilla

40 min
4.29
3

Jouluiset mokkapalat leivotaan kuten perinteisetkin, mutta maustetaan jouluisasti piparimausteella. Leikkisä tonttulakkikoristelu mansikoista ja vaahtokarkeista takaa, että nämä joulumokkapalat ovat joulumyyjäisten varma hitti! Nappaa helppo resepti.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (30 palaa)

Joulumokkapalojen taikina

  • 250 gvoita
  • 2 ½ dlvahvaa kahvijuomaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tl piparimaustetta
  • 4 kplkananmunaa

Joulumokkapalojen kuorrute

  • 9 dltomusokeria
  • 100 gpehmeää voita
  • 1 dlvahvaa kahvijuomaa (jäähdytettynä)
  • ½ dlkaakaojauhetta
  • 1 tlpiparimaustetta

Joulumokkapalojen koristelu

  • 250 gtuoreita mansikoita
  • 75 gvalkoisia minivaahtokarkkeja

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Jouluiset mokkapalat leivotaan näin:

  1. Aloita mokkapalojen valmistus vahvan kahvin keittämisellä.
  2. Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.
  3. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.
  4. Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.
  7. Pese mansikat ja poista niistä kanta. Laita mansikat mokkapalojen päälle tonttulakiksi.
  8. Asettele minivaahtokarkeista tonttulakin reunukset ja tupsu. Voit kiinnittää tonttulakin tupsun mansikkaan pienellä määrällä mokkapalojen kuorrutetta.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Leivo elämäsi herkullisimmat mokkapalat tällä reseptillä!

MITÄ PIDIT?
4.29