Jouluiset mokkapalat – piparilta maistuva hittileivonnainen, joka koristellaan leikkisällä tonttulakilla

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Jouluiset mokkapalat leivotaan kuten perinteisetkin, mutta maustetaan jouluisasti piparimausteella. Leikkisä tonttulakkikoristelu mansikoista ja vaahtokarkeista takaa, että nämä joulumokkapalat ovat joulumyyjäisten varma hitti! Nappaa helppo resepti.
4.3
3
Julkaistu: 12.11.2018


Ainekset (30 palaa)

Joulumokkapalojen taikina

  • 250 gvoita
  • 2 ½ dlvahvaa kahvijuomaa
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlsokeria
  • 4 rklkaakaojauhetta
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tl piparimaustetta
  • 4 kplkananmunaa

Joulumokkapalojen kuorrute

  • 9 dltomusokeria
  • 100 gpehmeää voita
  • 1 dlvahvaa kahvijuomaa (jäähdytettynä)
  • ½ dlkaakaojauhetta
  • 1 tlpiparimaustetta

Joulumokkapalojen koristelu

  • 250 gtuoreita mansikoita
  • 75 gvalkoisia minivaahtokarkkeja
Tulosta

Jouluiset mokkapalat leivotaan näin:

  1. Aloita mokkapalojen valmistus vahvan kahvin keittämisellä.
  2. Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.
  3. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.
  4. Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.
  7. Pese mansikat ja poista niistä kanta. Laita mansikat mokkapalojen päälle tonttulakiksi.
  8. Asettele minivaahtokarkeista tonttulakin reunukset ja tupsu. Voit kiinnittää tonttulakin tupsun mansikkaan pienellä määrällä mokkapalojen kuorrutetta.

Vinkki!

MITÄ PIDIT?
4.29
3 kommenttia