4,2(11)
Jouluiset mokkapalat – piparilta maistuva hittileivonnainen, joka koristellaan leikkisällä tonttulakilla
Kasvis
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Jouluiset mokkapalat leivotaan kuten perinteisetkin, mutta maustetaan jouluisasti piparimausteella. Leikkisä tonttulakkikoristelu mansikoista ja vaahtokarkeista takaa, että nämä joulumokkapalat ovat joulumyyjäisten varma hitti! Nappaa helppo resepti.
12.11.2018
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
30 palaa
Joulumokkapalojen taikina
250 gvoita
2 ½ dlvahvaa kahvijuomaa
5 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
4 rklkaakaojauhetta
1 rklleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 tl piparimaustetta
4 kplkananmunaa
Joulumokkapalojen kuorrute
9 dltomusokeria
100 gpehmeää voita
1 dlvahvaa kahvijuomaa (jäähdytettynä)
½ dlkaakaojauhetta
1 tlpiparimaustetta
Joulumokkapalojen koristelu
250 gtuoreita mansikoita
75 gvalkoisia minivaahtokarkkeja

Jouluiset mokkapalat – ohje:

  1. Aloita mokkapalojen valmistus vahvan kahvin keittämisellä.
  2. Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.
  3. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.
  4. Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.
  7. Pese mansikat ja poista niistä kanta. Laita mansikat mokkapalojen päälle tonttulakiksi.
  8. Asettele minivaahtokarkeista tonttulakin reunukset ja tupsu. Voit kiinnittää tonttulakin tupsun mansikkaan pienellä määrällä mokkapalojen kuorrutetta.

Vinkki!

3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.