Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluiset mokkapalat – piparilta maistuva hittileivonnainen, joka koristellaan leikkisällä tonttulakilla

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Jouluiset mokkapalat leivotaan kuten perinteisetkin, mutta maustetaan jouluisasti piparimausteella. Leikkisä tonttulakkikoristelu mansikoista ja vaahtokarkeista takaa, että nämä joulumokkapalat ovat joulumyyjäisten varma hitti! Nappaa helppo resepti.

Reseptin ainekset
30 palaa
Joulumokkapalojen taikina
250 g
voita
2 ½ dl
vahvaa kahvijuomaa
5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
4 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
piparimaustetta
4 kpl
kananmunaa
Joulumokkapalojen kuorrute
9 dl
tomusokeria
100 g
pehmeää voita
1 dl
vahvaa kahvijuomaa (jäähdytettynä)
½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
piparimaustetta
Joulumokkapalojen koristelu
250 g
tuoreita mansikoita
75 g
valkoisia minivaahtokarkkeja

Jouluiset mokkapalat – ohje:

  1. Aloita mokkapalojen valmistus vahvan kahvin keittämisellä.
  2. Paloittele rasva. Kaada kuuma kahvi rasvan joukkoon ja anna rasvan sulaa. Sekoita.
  3. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita joukkoon kahvi-rasvaseos.
  4. Riko munien rakenne erillisessä kulhossa ja sekoita ne taikinaan.
  5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista kuorrutus vatkaamalla kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi kreemiksi. Levitä kuorrutus kakkulevyn päälle.
  7. Pese mansikat ja poista niistä kanta. Laita mansikat mokkapalojen päälle tonttulakiksi.
  8. Asettele minivaahtokarkeista tonttulakin reunukset ja tupsu. Voit kiinnittää tonttulakin tupsun mansikkaan pienellä määrällä mokkapalojen kuorrutetta.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä reseptiä? Leivo mokkapalat tällä suositulla ohjeella!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt