Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Haluatko päästä vähällä? Päältä kaunis ja sisältä superherkullinen joulukuusikakku luo wau-efektin helposti

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Joulukuusikakku taiteillaan kuusen muotoon leikatuista kääretorttulevyistä. Kakun täytteessä on luumuista moussea, mutta voit oikaista levittämällä väliin luumumarmeladia ja kermavaahtoa. Näin jää aikaa ja energiaa koristeluun, jossa saa päästää luovuuden valloilleen!

19.12.2018
Reseptin ainekset
12 palaa
Kääretorttulevyt
8
munaa
3 dl
sokeria
2 dl
mantelijauhetta
1 dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta
Täyte
1
liivatelehti
1 dl
kuohukermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
3 rkl
tomusokeria
2 rkl
sitruunamehua
1 prk (300 g)
luumumarmeladia
Päälle
2−3 dl
kuohukermaa
3 rkl
tomusokeria
3 dl
karkkeja (esim. lakritsipalloja)
3 rkl
kandeerattua appelsiininkuorta
2 rkl
kultaisia koristerakeita
Tähti
250 g
valkoista sokerimassaa
2 rkl
syötävää kultapuuteria (Mill & Mortar)
2 rkl
kultaisia koristerakeita

Joulukuusikakku – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään mantelijauhe, perunajauho ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
  2. Kaada taikina kahdelle leivinpapereilla päällystetyille uunipelleille. Paista uunissa 225 asteessa 5–7 minuuttia. Ripottele puhtaille leivinpapereille sokeria. Kumoa torttulevyt papereille. Irrota paistopaperit. Anna levyjen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sokerin kanssa. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen puristettu liivate. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
  4. Lisää seokseen marmeladi ja sekoita hyvin. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi, niin täyte jämäköityy hieman.
  5. Siisti torttulevyjen reunat. Levitä kummankin levyn päälle täytettä. Leikkaa levyt ensin poikittain kahtia ja nosta puolikkaat päällekkäin.
  6. Halkaise kumpikin suorakaide nyt viistosti kolmioiksi ja aseta ne päällekkäin. Laita kolmiot tarjoiluvadille vierekkäin, suorat sivut vastakkain niin, että saat ison kolmion. Nosta jääkaappiin vetäytymään tunniksi.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi (käytä 3 dl, jos pursotat vaahdon). Mausta tomusokerilla. Levitä tai pursota kerma kakulle. Koristele karkeilla, appelsiininkuorella ja koristerakeilla.
  8. Kauli sokerimassaa hieman ohuemmaksi kultapuuterin ja koristerakeiden kanssa. Ota siitä piparimuotilla tähtikuvio. Laita tähti kuusen latvaan. Tee halutessasi kuuseen jalka sokerimassan tähteestä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt