Haluatko päästä vähällä? Päältä kaunis ja sisältä superherkullinen joulukuusikakku luo wau-efektin helposti
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Joulukuusikakku taiteillaan kuusen muotoon leikatuista kääretorttulevyistä. Kakun täytteessä on luumuista moussea, mutta voit oikaista levittämällä väliin luumumarmeladia ja kermavaahtoa. Näin jää aikaa ja energiaa koristeluun, jossa saa päästää luovuuden valloilleen!
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.12.2018

Haluatko päästä vähällä? Päältä kaunis ja sisältä superherkullinen joulukuusikakku luo wau-efektin helposti
Reseptin ainekset (12 palaa)
Kääretorttulevyt
- 8kananmunaa
- 3 dlsokeria
- 2 dlmantelijauhetta
- 1 dlperunajauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
Täyte
- 1liivatelehti
- 1 dlkuohukermaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
- 3 rkltomusokeria
- 2 rklsitruunamehua
- 1 prk (300 g)luumumarmeladia
Päälle
- ⅓ dl kuohukermaa
- 3 rkltomusokeria
- 3 dlkarkkeja (esim. lakritsipalloja)
- 3 rkl kandeerattua appelsiininkuorta
- 2 rklkultaisia koristerakeita
Tähti
- 250 gvalkoista sokerimassaa
- 2 rklsyötävää kultapuuteria (Mill & Mortar)
- 2 rklkultaisia koristerakeita
Joulukuusikakku leivotaan näin:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään mantelijauhe, perunajauho ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina kahdelle leivinpapereilla päällystetyille uunipelleille. Paista uunissa 225 asteessa 5–7 minuuttia. Ripottele puhtaille leivinpapereille sokeria. Kumoa torttulevyt papereille. Irrota paistopaperit. Anna levyjen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sokerin kanssa. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen puristettu liivate. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
- Lisää seokseen marmeladi ja sekoita hyvin. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi, niin täyte jämäköityy hieman.
- Siisti torttulevyjen reunat. Levitä kummankin päälle täytettä. Leikkaa levyt ensin kahtia ja nosta puolikkaat päällekkäin. Halkaise kumpikin suorakaide nyt viistosti kolmioiksi ja aseta ne päällekkäin. Laita kolmiot tarjoiluvadille vierekkäin niin, että saat ison kolmion. Nosta jääkaappiin vetäytymään tunniksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Levitä tai pursota kerma kakulle. Koristele karkeilla, appelsiininkuorella ja koristerakeilla.
- Kauli sokerimassaa hieman ohuemmaksi kultapuuterin ja koristerakeiden kanssa. Ota siitä piparimuotilla tähtikuvio. Laita tähti kuusen latvaan. Tee halutessasi kuuseen jalka sokerimassan tähteestä.

Vihreä kuula -kakku on talven hitti – vihaatko vai rakastatko?
Maku

Taatelitäytekakku – joulun täyteläisin herkku tihkuu toffeeta ja pähkinöitä
Meillä kotona

Joulun suosikkileivonnainen saa uuden muodon – tässä tulee joulutorttukuusi!
Maku

Jouluinen kakku
Maku

Kinuskikissan korinttikakku – kahvipöydän klassikko 1910-luvun tyyliin
Unelmien Talo&Koti

Pipareita vai kakkua? Kinuskikissan tuplaherkku yhdistää molemmat
Unelmien Talo&Koti

Joulukakku tekee juhlan! Glögijuustokakku, Helka-tädin hillakakku ja 20 muuta suosikkia perinteisistä uusiin hitteihin

Jouluinen juustokakku on täydellinen päätös juhla-aterialle – kurkkaa 6 ihanaa ohjetta ja valitse oma suosikkisi!