Haluatko päästä vähällä? Päältä kaunis ja sisältä superherkullinen joulukuusikakku luo wau-efektin helposti

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Joulukuusikakku taiteillaan kuusen muotoon leikatuista kääretorttulevyistä. Kakun täytteessä on luumuista moussea, mutta voit oikaista levittämällä väliin luumumarmeladia ja kermavaahtoa. Näin jää aikaa ja energiaa koristeluun, jossa saa päästää luovuuden valloilleen!
4.3
0
Julkaistu: 19.12.2018


Reseptin ainekset (12 palaa)

Kääretorttulevyt

  • 8kananmunaa
  • 3 dlsokeria
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1liivatelehti
  • 1 dlkuohukermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 3 rkltomusokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 prk (300 g)luumumarmeladia

Päälle

  • ⅓ dl kuohukermaa
  • 3 rkltomusokeria
  • 3 dlkarkkeja (esim. lakritsipalloja)
  • 3 rkl kandeerattua appelsiininkuorta
  • 2 rklkultaisia koristerakeita

Tähti

  • 250 gvalkoista sokerimassaa
  • 2 rklsyötävää kultapuuteria (Mill & Mortar)
  • 2 rklkultaisia koristerakeita
Tulosta

Joulukuusikakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään mantelijauhe, perunajauho ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
  2. Kaada taikina kahdelle leivinpapereilla päällystetyille uunipelleille. Paista uunissa 225 asteessa 5–7 minuuttia. Ripottele puhtaille leivinpapereille sokeria. Kumoa torttulevyt papereille. Irrota paistopaperit. Anna levyjen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto sokerin kanssa. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen puristettu liivate. Valuta seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
  4. Lisää seokseen marmeladi ja sekoita hyvin. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Laita jääkaappiin noin 20 minuutiksi, niin täyte jämäköityy hieman.
  5. Siisti torttulevyjen reunat. Levitä kummankin päälle täytettä. Leikkaa levyt ensin kahtia ja nosta puolikkaat päällekkäin. Halkaise kumpikin suorakaide nyt viistosti kolmioiksi ja aseta ne päällekkäin. Laita kolmiot tarjoiluvadille vierekkäin niin, että saat ison kolmion. Nosta jääkaappiin vetäytymään tunniksi.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta tomusokerilla. Levitä tai pursota kerma kakulle. Koristele karkeilla, appelsiininkuorella ja koristerakeilla.
  7. Kauli sokerimassaa hieman ohuemmaksi kultapuuterin ja koristerakeiden kanssa. Ota siitä piparimuotilla tähtikuvio. Laita tähti kuusen latvaan. Tee halutessasi kuuseen jalka sokerimassan tähteestä.

Kommentoi »