Kotivinkki

Jouluinen sacherkakku

1 h 45 min
3.8
0

Jouluinen sacherkakku

Sacherkakku on kiitollinen joululeivonnainen. Se säilyy kuorrutettunakin jääkaapissa lähes viikon. Viimeistele kakku ennen tarjoilua lumikarpaloilla.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10-15 palaa)

  • 150 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita tai margariinia
  • 5kananmunaa
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlperunajauhoja
  • 2 tlkanelia
  • 1 dlsokeria
  • 3 rkltomusokeria
  • voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun

Kostutus ja täyte

  • 1–1 ½ dlkarpalomehua
  • karpalohilloa, -hyytelöä tai -marmeladia

Kuorrutus

  • 250 gtummaa suklaata
  • 50 gvoita

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

1. Voitele ja korppujauhota 24 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.

2. Paloittele suklaa ja rasva kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

3. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.

4. Sekoita kaikki jauhot ja kaneli keskenään.

5. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää sula suklaaseos sekä jauhoseos keltuais-sokerivaahtoon.

6. Vaahdota vielä valkuaiset ja tomusokeri. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan muutamassa erässä.

7. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä hyvin.

8. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kaikki osat mehulla. Levitä kakkukerrosten väliin karpalohilloa. Jos hilloa jää, sipaise ohut kerros myös aivan kakun pintaan.

9. Pilko suklaa ja voi metalli- tai lasikulhoon. Nosta kulho höyryävän kuuman vesikattilan päälle. Vesi ei saisi osua astian pohjaan. Anna suklaaseoksen sulaa vesihauteessa.

10. Kaada suklaasula sacherkakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita lastalla.

Katso myös, miten valmistat kakun koristeena olevat lumikarpalot.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä