


Jouluinen sacherkakku karpalotäytteellä
1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min
Jouluinen sacherkakku täytetään karpalohillolla ja viimeistellään juhlavaksi lumikarpaloilla. Kyseessä on myös siitä kiitollinen joululeivonnainen, että se säilyy kuorrutettunakin jääkaapissa lähes viikon.
Reseptin ainekset
10-15 palaa
150 g
tummaa suklaata
150 g
voita tai margariinia
5
kananmunaa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
perunajauhoja
2 tl
kanelia
1 dl
sokeria
3 rkl
tomusokeria
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Kostutus ja täyte
1–1 ½ dl
karpalomehua
karpalohilloa, -hyytelöä tai -marmeladia
Kuorrutus
250 g
tummaa suklaata
50 g
voita
Jouluinen sacherkakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota 24 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
- Paloittele suklaa ja rasva kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
- Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
- Sekoita kaikki jauhot ja kaneli keskenään.
- Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää sula suklaaseos sekä jauhoseos keltuais-sokerivaahtoon.
- Vaahdota vielä valkuaiset ja tomusokeri. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan muutamassa erässä.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä hyvin.
- Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kaikki osat mehulla. Levitä kakkukerrosten väliin karpalohilloa. Jos hilloa jää, sipaise ohut kerros myös aivan kakun pintaan.
- Pilko suklaa ja voi metalli- tai lasikulhoon. Nosta kulho höyryävän kuuman vesikattilan päälle. Vesi ei saisi osua astian pohjaan. Anna suklaaseoksen sulaa vesihauteessa.
- 10Kaada suklaasula sacherkakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita lastalla.
- 11Koristele kakku lumikarpaloilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen sacherkakun resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat