Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen sacherkakku karpalotäytteellä

1 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 0 min

Jouluinen sacherkakku täytetään karpalohillolla ja viimeistellään juhlavaksi lumikarpaloilla. Kyseessä on myös siitä kiitollinen joululeivonnainen, että se säilyy kuorrutettunakin jääkaapissa lähes viikon.

8.12.2015
Reseptin ainekset
10-15 palaa
150 g
tummaa suklaata
150 g
voita tai margariinia
5
kananmunaa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
perunajauhoja
2 tl
kanelia
1 dl
sokeria
3 rkl
tomusokeria
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Kostutus ja täyte
1–1 ½ dl
karpalomehua
karpalohilloa, -hyytelöä tai -marmeladia
Kuorrutus
250 g
tummaa suklaata
50 g
voita

Jouluinen sacherkakku – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota 24 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
  2. Paloittele suklaa ja rasva kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
  3. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.
  4. Sekoita kaikki jauhot ja kaneli keskenään.
  5. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Lisää sula suklaaseos sekä jauhoseos keltuais-sokerivaahtoon.
  6. Vaahdota vielä valkuaiset ja tomusokeri. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan muutamassa erässä.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä hyvin.
  8. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kaikki osat mehulla. Levitä kakkukerrosten väliin karpalohilloa. Jos hilloa jää, sipaise ohut kerros myös aivan kakun pintaan.
  9. Pilko suklaa ja voi metalli- tai lasikulhoon. Nosta kulho höyryävän kuuman vesikattilan päälle. Vesi ei saisi osua astian pohjaan. Anna suklaaseoksen sulaa vesihauteessa.
  10. 10
    Kaada suklaasula sacherkakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita lastalla.
  11. 11
    Koristele kakku lumikarpaloilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen sacherkakun resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt