4,1(8)
Kuuletko klassikon kutsun? Jouluinen banaanikakku paistuu herkullisen tahmeaksi Annin uunissa
Kasvis
2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h
Jouluinen banaanikakku viettelee vaativammankin herkuttelijan! Lisää legendaariseen banaanikakkuun suklaata ja koristele se karamellisoiduilla banaaneilla Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella.
Julkaistu 26.11.2021
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset
12
2munaa
2 dlfariinisokeria
3,5 dlvehnäjauhoja
1 dlkaakaojauhetta
0,5 dlpähkinärouhetta
0,5 dlsuklaarouhetta
1 tlkanelia
0,5 tlneilikkaa
0,5 tljauhettua kardemummaa
2 tlsoodaa
2 tlvanilijasokeria
0,25 tlsuolaa
2ylikypsää isoa banaania
100 gvoita
2 dlkermaviiliä ( tai muuta hapanmaitotuotetta)
Karamellisoidut banaanit
25 gvoita
0,5 dlfariinisokeria
0,5 tlkanelia
2banaania
kourallinenpähkinöitä
Lisäksi
2 dlkuohukermaa
2 tlkanelia

Jouluinen banaanikakku suklaasattumilla valmistuu näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 ­asteeseen. Voitele ja jauhota noin puolen­toista litran kakku- tai leipävuoka.
  2. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  4. Soseuta banaanit. Lisää sula voi ja kermaviili. ­Sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseosta ja banaani­seosta vuorotellen nuolijalla varovasti käännellen, kunnes kaikki ­ainekset ovat sekaisin.
  6. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Voit peittää kakun leivin­paperilla paistamisen loppu­vaiheessa, jotta se ei tummu liikaa.
  7. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa se sitten ritilälle jäähtymään.
  8. Valmista karamellisoidut banaanit. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Anna ­sokerin sulaa, kunnes seos kuplii. Lisää pannulle pilkotut banaanit, kaneli ja pähkinät ja paista keskilämmöllä pari minuuttia molemmin puolin.
  9. Koristele kakku: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta kenelilla ja pursota jäähtyneen kakun päälle.
  10. Koristele jouluinen banaanikakku karamelli­soiduilla pähkinöillä ja banaaneilla. Valuta pannulle muodostunut siirappi kakun päälle.

Vinkki

Uunien ­tehoissa on eroja, joten tarkista kakun kypsyys puutikulla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.