Unelmien Talo&Koti

Kuuletko klassikon kutsun? Jouluinen banaanikakku paistuu herkullisen tahmeaksi Annin uunissa

2 h 40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
2 h
Jouluinen banaanikakku viettelee vaativammankin herkuttelijan! Lisää legendaariseen banaanikakkuun suklaata ja koristele se karamellisoiduilla banaaneilla Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella.
KA
5
0
Julkaistu: 26.11.2021


Ainekset (12)

  • 2munaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 3,5 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 0,5 dlpähkinärouhetta
  • 0,5 dlsuklaarouhetta
  • 1 tlkanelia
  • 0,5 tlneilikkaa
  • 0,5 tljauhettua kardemummaa
  • 2 tlsoodaa
  • 2 tlvanilijasokeria
  • 0,25 tlsuolaa
  • 2ylikypsää isoa banaania
  • 100 gvoita
  • 2 dlkermaviiliä ( tai muuta hapanmaitotuotetta)

Karamellisoidut banaanit

  • 25 gvoita
  • 0,5 dlfariinisokeria
  • 0,5 tlkanelia
  • 2banaania
  • kourallinenpähkinöitä

Lisäksi

  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 tlkanelia
Tulosta

Jouluinen banaanikakku suklaasattumilla valmistuu näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 ­asteeseen. Voitele ja jauhota noin puolen­toista litran kakku- tai leipävuoka.
  2. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  4. Soseuta banaanit. Lisää sula voi ja kermaviili. ­Sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseosta ja banaani­seosta vuorotellen nuolijalla varovasti käännellen, kunnes kaikki ­ainekset ovat sekaisin.
  6. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Voit peittää kakun leivin­paperilla paistamisen loppu­vaiheessa, jotta se ei tummu liikaa.
  7. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa se sitten ritilälle jäähtymään.
  8. Valmista karamellisoidut banaanit. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Anna ­sokerin sulaa, kunnes seos kuplii. Lisää pannulle pilkotut banaanit, kaneli ja pähkinät ja paista keskilämmöllä pari minuuttia molemmin puolin.
  9. Koristele kakku: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta kenelilla ja pursota jäähtyneen kakun päälle.
  10. Koristele jouluinen banaanikakku karamelli­soiduilla pähkinöillä ja banaaneilla. Valuta pannulle muodostunut siirappi kakun päälle.

Vinkki

Uunien ­tehoissa on eroja, joten tarkista kakun kypsyys puutikulla.

Kommentoi »