Jouluinen banaanikakku viettelee vaativammankin herkuttelijan! Lisää legendaariseen banaanikakkuun suklaata ja koristele se karamellisoiduilla banaaneilla Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella.
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin puolentoista litran kakku- tai leipävuoka.
Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Soseuta banaanit. Lisää sula voi ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseosta ja banaaniseosta vuorotellen nuolijalla varovasti käännellen, kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin.
Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Voit peittää kakun leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jotta se ei tummu liikaa.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa se sitten ritilälle jäähtymään.
Valmista karamellisoidut banaanit. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa, kunnes seos kuplii. Lisää pannulle pilkotut banaanit, kaneli ja pähkinät ja paista keskilämmöllä pari minuuttia molemmin puolin.
Koristele kakku: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta kenelilla ja pursota jäähtyneen kakun päälle.
Koristele jouluinen banaanikakku karamellisoiduilla pähkinöillä ja banaaneilla. Valuta pannulle muodostunut siirappi kakun päälle.
Vinkki
Uunien tehoissa on eroja, joten tarkista kakun kypsyys puutikulla.