Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuuletko klassikon kutsun? Jouluinen banaanikakku paistuu herkullisen tahmeaksi Annin uunissa

2 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 2 h 0 min

Jouluinen banaanikakku viettelee vaativammankin herkuttelijan! Lisää legendaariseen banaanikakkuun suklaata ja koristele se karamellisoiduilla banaaneilla Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella.

26.11.2021
Reseptin ainekset
12
2
munaa
2 dl
fariinisokeria
3,5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
0,5 dl
pähkinärouhetta
0,5 dl
suklaarouhetta
1 tl
kanelia
0,5 tl
neilikkaa
0,5 tl
jauhettua kardemummaa
2 tl
soodaa
2 tl
vanilijasokeria
0,25 tl
suolaa
2
ylikypsää isoa banaania
100 g
voita
2 dl
kermaviiliä ( tai muuta hapanmaitotuotetta)
Karamellisoidut banaanit
25 g
voita
0,5 dl
fariinisokeria
0,5 tl
kanelia
2
banaania
kourallinen
pähkinöitä
Lisäksi
2 dl
kuohukermaa
2 tl
kanelia

Jouluinen banaanikakku suklaasattumilla – ohje:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 ­asteeseen. Voitele ja jauhota noin puolen­toista litran kakku- tai leipävuoka.
  2. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  4. Soseuta banaanit. Lisää sula voi ja kermaviili. ­Sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää muna-sokerivaahtoon jauhoseosta ja banaani­seosta vuorotellen nuolijalla varovasti käännellen, kunnes kaikki ­ainekset ovat sekaisin.
  6. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Voit peittää kakun leivin­paperilla paistamisen loppu­vaiheessa, jotta se ei tummu liikaa.
  7. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa se sitten ritilälle jäähtymään.
  8. Valmista karamellisoidut banaanit. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Anna ­sokerin sulaa, kunnes seos kuplii. Lisää pannulle pilkotut banaanit, kaneli ja pähkinät ja paista keskilämmöllä pari minuuttia molemmin puolin.
  9. Koristele kakku: Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta kenelilla ja pursota jäähtyneen kakun päälle.
  10. 10
    Koristele jouluinen banaanikakku karamelli­soiduilla pähkinöillä ja banaaneilla. Valuta pannulle muodostunut siirappi kakun päälle.

Vinkit!

  • Uunien ­tehoissa on eroja, joten tarkista kakun kypsyys puutikulla.
  • Ota talteen myös suosituin banaanikakkuohjeemme. Mehevässä kakussa maistuvat kaneli, kardemumma ja inkivääri.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt