Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joulupuu on naposteltu! Joulufocaccia on juhlakauden kaunein (ja maukkain) lämpimäinen

1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min

Joulufocaccia ilahduttaa joulunajan tuliaisena tai pikkujoulujen buffetpöydässä. Hedelmäinen mallasleipä painellaan rennosti vuokaan ja koristellaan päältä näyttävästi.

21.11.2023
Reseptin ainekset
1 leipä
25 g
hiivaa
3½ dl
vettä
1 tl
suolaa
3 rkl
siirappia
1 dl
ruisjauhoja
7 dl
vehnäjauhoja
½ dl
rypsiöljyä
Voitelu
½ dl
vettä
½ dl
vaaleaa siirappia
Koristelu
1 rku
rosmariinia
100 g
kuivattuja pehmeitä viikunoita ja/tai taateleita
1 dl
kuivattuja karpaloita tai rusinoita
5
kuorellista mantelia tai suolattua mantelia
1
kanelitanko

Joulufocaccia – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi sekä ruisjauhot.
  2. Sekoita taikinan joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi öljy.
  3. Painele taikina öljyttyyn vuokaan (noin 20 × 30 cm) ja anna kohota puoli tuntia.
  4. Pilko viikunat tai taatelit pieniksi paloiksi.
  5. Voitele leivän pinta vesi-siirappiseoksella. Tee rosmariinista leivän pintaan kuusi. Laita mantelit latvaan tähden muotoon ja kanelitanko kuusen jalaksi. Painele kuivattuja hedelmänpaloja ja karpaloita tai rusinoita leivän pintaan kuusen koristeiksi.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.

Vinkki!

Voit halutessasi lisätä kuivattuja hedelmiä ja marjoja sekä rusinoita myös taikinaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt