


Joulupuu on naposteltu! Joulufocaccia on juhlakauden kaunein (ja maukkain) lämpimäinen
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Joulufocaccia ilahduttaa joulunajan tuliaisena tai pikkujoulujen buffetpöydässä. Hedelmäinen mallasleipä painellaan rennosti vuokaan ja koristellaan päältä näyttävästi.
Reseptin ainekset
1 leipä
25 g
hiivaa
3½ dl
vettä
1 tl
suolaa
3 rkl
siirappia
1 dl
ruisjauhoja
7 dl
vehnäjauhoja
½ dl
rypsiöljyä
Voitelu
½ dl
vettä
½ dl
vaaleaa siirappia
Koristelu
1 rku
rosmariinia
100 g
kuivattuja pehmeitä viikunoita ja/tai taateleita
1 dl
kuivattuja karpaloita tai rusinoita
5
kuorellista mantelia tai suolattua mantelia
1
kanelitanko
Joulufocaccia – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi sekä ruisjauhot.
- Sekoita taikinan joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi öljy.
- Painele taikina öljyttyyn vuokaan (noin 20 × 30 cm) ja anna kohota puoli tuntia.
- Pilko viikunat tai taatelit pieniksi paloiksi.
- Voitele leivän pinta vesi-siirappiseoksella. Tee rosmariinista leivän pintaan kuusi. Laita mantelit latvaan tähden muotoon ja kanelitanko kuusen jalaksi. Painele kuivattuja hedelmänpaloja ja karpaloita tai rusinoita leivän pintaan kuusen koristeiksi.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.
Vinkki!
Voit halutessasi lisätä kuivattuja hedelmiä ja marjoja sekä rusinoita myös taikinaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat