Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Lisukesalaatti joulupöytään

Joulucoleslaw – suosikkisalaatin värikäs versio valmistuu lehti- ja punakaalista

30 min

Lehti- ja punakaalista valmistuu värikäs coleslaw-tyyppinen lisukesalaatti, joka saa rapeaa purutuntumaa pähkinöistä.

25.11.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
400 g
punakaalia
1 ps (200 g)
lehtikaalia
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
Kastike
2 dl
majoneesia (vegaanista)
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
dijonsinappia
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
100 g
saksanpähkinöitä

Joulucoleslaw – ohje:

  1. Leikkaa punakaali hyvin ohuiksi suikaleiksi monitoimikoneella, mandoliinilla, veitsellä tai juustohöylällä.
  2. Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Leikkaa lehtikaalit suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipuli ja lehtikaalit. Paista samalla käännellen, kunnes lehtikaali hieman pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  5. Rouhi pähkinät. Paahda niitä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
  6. Sekoita punakaali, lehtikaaliseos ja kastike isossa kulhossa. Kääntele joukkoon pähkinät. Anna maustua ennen tarjoilua.

Vinkki!

Punakaalin voit halutessasi korvata valkokaalilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt