


Lisukesalaatti joulupöytään
Joulucoleslaw – suosikkisalaatin värikäs versio valmistuu lehti- ja punakaalista
30 min
Lehti- ja punakaalista valmistuu värikäs coleslaw-tyyppinen lisukesalaatti, joka saa rapeaa purutuntumaa pähkinöistä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
400 g
punakaalia
1 ps (200 g)
lehtikaalia
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
Kastike
2 dl
majoneesia (vegaanista)
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
dijonsinappia
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
100 g
saksanpähkinöitä
Joulucoleslaw – ohje:
- Leikkaa punakaali hyvin ohuiksi suikaleiksi monitoimikoneella, mandoliinilla, veitsellä tai juustohöylällä.
- Huuhtele lehtikaalit ja poista kovat lehtiruodit. Leikkaa lehtikaalit suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipuli ja lehtikaalit. Paista samalla käännellen, kunnes lehtikaali hieman pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
- Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
- Rouhi pähkinät. Paahda niitä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
- Sekoita punakaali, lehtikaaliseos ja kastike isossa kulhossa. Kääntele joukkoon pähkinät. Anna maustua ennen tarjoilua.
Vinkki!
Punakaalin voit halutessasi korvata valkokaalilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat