


Jonin puolukkahillopiirakka syntyi alun perin hätävaraksi – ”Tästä piirakasta jää jäljelle vain tyhjä vuoka”
Lukijamme Joni Kuntsin puolukkahillopiirakka näki päivänvalon puolivahingossa. Moneen ruokavalioon sopiva mehevä piirakka syntyy hetkessä ja vain muutamasta aineksesta.
Jonin puolukkahillopiirakka – ohje:
- Sekoita jauhot, sokeri sekä leivinjauhe kulhossa. Sulata rasva ja sekoita se jauhoseokseen. Ota neljäsosa taikinasta sivuun piirakan päällistä varten.
- Lisää kaurajuoma jäljelle jääneeseen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla päällystettyyn piirakkavuokaan (ø 28 cm). Lusikoi hillo taikinan päälle. Murustele talteen otettu taikina hillon pinnalle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Tarjoa sellaisenaan tai halutessasi jäätelön kanssa.
Hillosuun hätävara
”Perussämpylät ja -pullat eivät ole minun juttuni, mutta tykkään leipoa makeita ja suolaisia piirakoita sekä kuivakakkuja. Olen koulutukseltani leipuri-kondiittori, joten monenlaista on tullut leivottua.
Puolukkahillopiirakka sai alkunsa, kun ystäväni ilmoitti yllättäen tulevansa kahville, eikä kotona ollut mitään kahvileiväksi kelpaavaa. Pakkasesta olivat marjatkin päässeet loppumaan. Pelastukseksi löytyi purkki puolukkahilloa.
Piirakka kävi niin hyvin kaupaksi, että olen siitä lähtien leiponut sitä erilaisiin kemuihin. Maidottomana ja vehnättömänä se sopii monelle. Tästä piirakasta ei yleensä jää jäljelle kuin tyhjä vuoka.” Joni Kuntsi