Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jonin puolukkahillopiirakka syntyi alun perin hätävaraksi – ”Tästä piirakasta jää jäljelle vain tyhjä vuoka”

45 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 35 min

Lukijamme Joni Kuntsin puolukkahillopiirakka näki päivänvalon puolivahingossa. Moneen ruokavalioon sopiva mehevä piirakka syntyy hetkessä ja vain muutamasta aineksesta.

21.2.2024
Reseptin ainekset
8 annosta
6 dl
gluteenittomia jauhoja (esim. Fin Mix)
2 dl
kookossokeria
3 tl
leivinjauhetta
150 g
maidotonta margariinia
1 dl
kaura- tai riisijuomaa
500 g
puolukkahilloa
Lisäksi
(vaniljan makuista kaurajäätelöä)

Jonin puolukkahillopiirakka – ohje:

  1. Sekoita jauhot, sokeri sekä leivinjauhe kulhossa. Sulata rasva ja sekoita se jauhoseokseen. Ota neljäsosa taikinasta sivuun piirakan päällistä varten.
  2. Lisää kaurajuoma jäljelle jääneeseen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla päällystettyyn piirakkavuokaan (ø 28 cm). Lusikoi hillo taikinan päälle. Murustele talteen otettu taikina hillon pinnalle.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Tarjoa sellaisenaan tai halutessasi jäätelön kanssa.

Hillosuun hätävara

”Perussämpylät ja -pullat eivät ole minun juttuni, mutta tykkään leipoa makeita ja suolaisia piirakoita sekä kuivakakkuja. Olen koulutukseltani leipuri-kondiittori, joten monenlaista on tullut leivottua.

Puolukkahillopiirakka sai alkunsa, kun ystäväni ilmoitti yllättäen tulevansa kahville, eikä kotona ollut mitään kahvileiväksi kelpaavaa. Pakkasesta olivat marjatkin päässeet loppumaan. Pelastukseksi löytyi purkki puolukkahilloa.

Piirakka kävi niin hyvin kaupaksi, että olen siitä lähtien leiponut sitä erilaisiin kemuihin. Maidottomana ja vehnättömänä se sopii monelle. Tästä piirakasta ei yleensä jää jäljelle kuin tyhjä vuoka.” Joni Kuntsi

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt