Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jauhoton suklaakakku – hurmaat tällä kenet tahansa!

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Tuhti suklaakakku on luonnostaan jauhoton ja viljaton, ja taikinan pitää kasassa napakaksi vatkattu valkuaisvaahto.

28.6.2016
Reseptin ainekset
10 palaa
200 g
tummaa suklaata (60-70%)
150 g
voita
65 g
kaakaojauhetta (1,2 dl)
2 1/3 dl
sokeria
5 kpl
kananmunan keltuaista
4 kpl
kananmunan valkuaista
1/2 tl
omenaviinietikkaa
Kuorrute
2 dl
kuohukermaa
150 g
ranskankermaa
1/2 dl
tomusokeria
2 dl
kirsikoita

Jauhoton suklaakakku – ohje:

  1. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa varovaisesti. Anna hieman jäähtyä.
  2. Voitele n. 22-senttinen kakkuvuoka 1 rkl:lla voita ja jauhota kaakaojauheella. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Riko keltuaiset puhtaaseen kulhoon ja sekoita keltuaiset hieman jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Lisää suklaaseen myös kaakaojauhe. Vaahdota valkuaiset.
  4. Vaahdota pelkkiä valkuaisia ensin n. 20 sekuntia, lisää sitten omenaviinietikka ja vaahdota napakaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa muutaman minuutin ajan ja jatka vatkaamista sokerin lisäämisen jälkeen niin kauan, että vaahto on kiiltävän valkoista eikä sokeri enää rapise kulhon reunoja vasten.
  5. Sekoita n. 1/4 valkuaisvaahdosta suklaan joukkoon, kääntele tasaiseksi. Kääntele sen jälkeen varovaisemmin loput valkuaisvaahdosta joukkoon. Koita olla sekoittamatta ilmaa vaahdosta pois.
  6. Kaada taikina vuokaan ja tasoita lastalla.
  7. Paista uunin keskitasolla n. 25–30 minuuttia tai kunnes pintaan on muodostunut ohut kuori ja kakun keskusta ei hylly kauheasti kakkua ravistaessa.
  8. Ota uunista ja anna jäähtyä.
  9. Valmista kuorrute vatkaamalla kuohukerma ja ranskankerma sekaisin. Lisää sokeri. Levitä kakun päälle ja viimeistele kirsikoilla. Tarjoile huoneenlämpöisenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt