Maku

Jauhoton suklaakakku

45 min
4
2

Jauhoton suklaakakku

Tuhti suklaakakku on luonnostaan jauhoton, ja taikinan pitää kasassa napakaksi vatkattu valkuaisvaahto. Hurmaa tällä suklaakakulla kenet tahansa!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 200 gtummaa suklaata (60-70%)
  • 150 gvoita
  • 65 gkaakaojauhetta (1,2 dl)
  • 2 1/3 dlsokeria
  • 5 kplkananmunan keltuaista
  • 4 kplkananmunan valkuaista
  • 1/2 tlomenaviinietikkaa

Kuorrute

  • 2 dlkuohukermaa
  • 150 granskankermaa
  • 1/2 dltomusokeria
  • 2 dlkirsikoita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa varovaisesti. Anna hieman jäähtyä.
Voitele n. 22-senttinen kakkuvuoka 1 rkl:lla voita ja jauhota kaakaojauheella. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Riko keltuaiset puhtaaseen kulhoon ja sekoita keltuaiset hieman jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Lisää suklaaseen myös kaakaojauhe.
Vaahdota valkuaiset. Vaahdota pelkkiä valkuaisia ensin n. 20 sekuntia, lisää sitten omenaviinietikka ja vaahdota napakaksi vaahdoksi. Lisää sokeri lusikallinen kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa muutaman minuutin ajan ja jatka vatkaamista sokerin lisäämisen jälkeen niin kauan, että vaahto on kiiltävän valkoista eikä sokeri enää rapise kulhon reunoja vasten.
Sekoita n. 1/4 valkuaisvaahdosta suklaan joukkoon, kääntele tasaiseksi. Kääntele sen jälkeen varovaisemmin loput valkuaisvaahdosta joukkoon. Koita olla sekoittamatta ilmaa vaahdosta pois.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita lastalla.
Paista uunin keskitasolla n. 25 – 30 minuuttia tai kunnes pintaan on muodostunut ohut kuori ja kakun keskusta ei hylly kauheasti kakkua ravistaessa.
Ota uunista ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute vatkaamalla kuohukerma ja ranskankerma sekaisin. Lisää sokeri. Levitä kakun päälle ja viimeistele kirsikoilla. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä