Kotivinkki

Ihanat valkosipulikierreleivät

1 h 55 min
4
0

Ihanat valkosipulikierreleivät

Korvapuusteista lainattu idea toimii myös leipätaikinassa. Sokeri vaihtuu yrtteihin ja kaneli valkosipuliin. Kiharat pysyvät ojennuksessa myös uunissa, kun taikinaan malttaa vaivata kunnon sitkon.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 2 ½ dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • n. 7 dlvehnäjauhoja

Yrttiöljy

  • ½ dloliiviöljyä
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • yhteensä n. 2 dl tuoretta persiljaa ja salviaa

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 25 min

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja puolet vehnäjauhoista.

2. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi käsin tai yleiskoneessa. Käsin vaivatessa työstä taikinaa vähintään 10 minuuttia. Anna kohota noin 30 minuuttia.

3. Tee yrttiöljy. Mittaa kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

4. Kauli taikina noin puolen sentin–sentin paksuiseksi neliöksi jauhotetulla pöydällä. Levitä yrttiöljy levylle ja rullaa levy pötköksi.

5. Leikkaa pötkö pitkittäin halki ja kieputa korkkiruuville muutaman kierteen verran. Nosta molemmat kierreleivät uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota vielä noin 20 minuuttia.

6. Paista kierreleipiä 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä