


Seesamipatongit
Helpot ja herkulliset seesamipatongit saavat pähkinäistä makua speltistä ja seesaminsiemenistä.
1. Murenna hiiva kulhoon. Kaada päälle vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon suola ja öljy. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on pehmeää mutta käsiteltävissä.
2. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi (noin 4 tuntia). Kaada sitten puolet seesaminsiemenistä pöydälle ja kumoa taikina siemenille. Leikkaa taikina 3 tai 4 osaan. Ripottele palasille loput siemenistä.
3. Väännä jokainen pala muutaman kerran kierteelle patongin muotoon ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Kohota seesamipatonkeja liinan alla 30 min.
4. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Sammuta uuni, mutta anna paistua vielä 15 min.