Kotivinkki

Patonki kaikilla herkuilla

1 h 10 min
0
0

Patonki kaikilla herkuilla

Mausta patonki lempitäytteilläsi: sienillä, sipulilla tai vaikka kirsikkatomaateilla. Malta jättää taikina löysäksi, niin patongeista tulee meheviä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
  • 2 tlsokeria
  • 1½ tlsuolaa
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 5 dlhiivaleipäjauhoja
  • ½ dlöljyä

Päälle:

  • ¼sipuli
  • 1 rkllehtipersiljaa
  • 4kirsikkatomaattia
  • 2herkkusientä
  • 10isoa kaprista
  • 1 tlvoita tai margariinia

Lisäksi:

  • 2 rkloliiviöljyä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Tee patongit näin

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja 4 dl jauhoja. Sekoita vellimäiseksi, peittele kulho liinalla ja anna hiivan herätä. Kun velli kuplii noin 10 minuutin kuluttua, alusta taikinaan loput jauhot ja öljy.
2. Jaa taikina neljään osaan. Venytä ja pyöritä palat leivinpeltisi pituisiksi pötköiksi. Ne saavat olla epäsymmetrisen muotoisia. Nosta pötköt
leivinpaperin päälle pellille ja peittele liinalla täytteiden valmistelun ajaksi. 
3. Mausta patongit sienillä, sipulilla tai vaikka aurinkokuivatuilla tomaateilla. Hienonna sipuli ja lehtipersilja. Puolita tomaatit. Viipaloi sienet. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sipulia ja sieniviipaleita hetki.
4. Painele kohonneisiin patonkeihin täytteet. Yhteen sipulia ja persiljaa, toiseen ruskistettuja sieniviipaleita, kolmanteen tomaatinpuolikkaita ja neljänteen kapriksia. Jos leivät eivät ole vielä kohonneet, anna niiden levätä hetki.
4. Kypsennä patonkeja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä