Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Patonki kaikilla herkuilla

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Mausta patonki lempitäytteilläsi: sienillä, sipulilla tai vaikka kirsikkatomaateilla. Malta jättää taikina löysäksi, niin patongeista tulee meheviä.

6.2.2015
Reseptin ainekset
4 kpl
5 dl
vettä
50 g
hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
2 tl
sokeria
1½ tl
suolaa
6 dl
vehnäjauhoja
5 dl
hiivaleipäjauhoja
½ dl
öljyä
Päälle:
¼
sipuli
1 rkl
lehtipersiljaa
4
kirsikkatomaattia
2
herkkusientä
10
isoa kaprista
1 tl
voita tai margariinia
Lisäksi:
2 rkl
oliiviöljyä

Tee patongit näin

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja 4 dl jauhoja. Sekoita vellimäiseksi, peittele kulho liinalla ja anna hiivan herätä. Kun velli kuplii noin 10 minuutin kuluttua, alusta taikinaan loput jauhot ja öljy. 2. Jaa taikina neljään osaan. Venytä ja pyöritä palat leivinpeltisi pituisiksi pötköiksi. Ne saavat olla epäsymmetrisen muotoisia. Nosta pötköt leivinpaperin päälle pellille ja peittele liinalla täytteiden valmistelun ajaksi.  3. Mausta patongit sienillä, sipulilla tai vaikka aurinkokuivatuilla tomaateilla. Hienonna sipuli ja lehtipersilja. Puolita tomaatit. Viipaloi sienet. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sipulia ja sieniviipaleita hetki. 4. Painele kohonneisiin patonkeihin täytteet. Yhteen sipulia ja persiljaa, toiseen ruskistettuja sieniviipaleita, kolmanteen tomaatinpuolikkaita ja neljänteen kapriksia. Jos leivät eivät ole vielä kohonneet, anna niiden levätä hetki. 4. Kypsennä patonkeja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt