Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
1 h
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Vegaaniset mokkapalat eivät häviä suosikkileivonnaisen alkuperäisversiolle piirun vertaa! Käytä leivonnassa kasvimaitoa, lisää mehevyyttä kesäkurpitsalla ja viimeistele vegaanisella kuorrutuksella. Nämä vegaaniset mokkapalat menevät varmasti kuin kuumille kiville.
150 gvegaanista margariinia (sulatettuna tai rypsiöljyä)
3 dlkesäkurpitsaraastetta
5 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
½ dltummaa kaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
1 tljauhettua kanelia
½ tljauhettua inkivääriä
½ tlsuolaa
Vegaanisten mokkapalojen kuorrute
75 gmargariinia (vegaanista, esim. Sininen Keiju)
¾ dlkahvia
6 dltomusokeria
3 rklkaakaojauhetta
Vegaanisten mokkapalojen koristelu
pähkinöitä, suklaata, nonparelleja, kookoshiutaleita tai vegaanisia karkkeja
Vegaaniset mokkapalat valmistuvat näin:
Yhdistä kasvimaito tai kahvi, margariini ja hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa.
Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Kääntele ne toisten aineiden joukkoon.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes levy on tikulla kokeiltaessa kypsä.
Rouhi koristeet valmiiksi. Kun piirakka on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa tasaiseksi ja kaada levylle. Levitä koristeet levylle raidoiksi, niin saat leikattua siitä monta erilaista palaa. Tarjoile vegaaniset mokkapalat herkkusuille!