


Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Vegaaniset mokkapalat eivät häviä suosikkileivonnaisen alkuperäisversiolle piirun vertaa! Käytä leivonnassa kasvimaitoa, lisää mehevyyttä kesäkurpitsalla ja viimeistele vegaanisella kuorrutuksella. Nämä vegaaniset mokkapalat menevät varmasti kuin kuumille kiville.
Reseptin ainekset
25 palaa
Vegaaniset mokkapalat
1 ½ dl
kahvia tai mantelimaitoa
150 g
vegaanista margariinia (sulatettuna tai rypsiöljyä)
3 dl
kesäkurpitsaraastetta
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 tl
jauhettua kanelia
½ tl
jauhettua inkivääriä
½ tl
suolaa
Vegaanisten mokkapalojen kuorrute
75 g
margariinia (vegaanista, esim. Sininen Keiju)
¾ dl
kahvia
6 dl
tomusokeria
3 rkl
kaakaojauhetta
Vegaanisten mokkapalojen koristelu
pähkinöitä, suklaata, nonparelleja, kookoshiutaleita tai vegaanisia karkkeja
Vegaaniset mokkapalat – ohje:
- Yhdistä kasvimaito tai kahvi, margariini ja hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa.
- Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Kääntele ne toisten aineiden joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes levy on tikulla kokeiltaessa kypsä.
- Rouhi koristeet valmiiksi. Kun piirakka on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa tasaiseksi ja kaada levylle. Levitä koristeet levylle raidoiksi, niin saat leikattua siitä monta erilaista palaa. Tarjoile vegaaniset mokkapalat herkkusuille!
Vinkki!
Kaipaatko sittenkin perinteistä reseptiä? Kurkkaa mokkapalojen ohje täältä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat