Maku

Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!

1 h
KA
LA
MA
MU
VE
4.75
0

Vegaaniset mokkapalat eivät häviä suosikkileivonnaisen alkuperäisversiolle piirun vertaa! Käytä leivonnassa kasvimaitoa, lisää mehevyyttä kesäkurpitsalla ja viimeistele vegaanisella kuorrutuksella. Nämä vegaaniset mokkapalat menevät varmasti kuin kuumille kiville.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (25 palaa)

Vegaaniset mokkapalat

  • 1 ½ dlkahvia tai mantelimaitoa
  • 150 gvegaanista margariinia (sulatettuna tai rypsiöljyä)
  • 3 dlkesäkurpitsaraastetta
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • ½ dltummaa kaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tljauhettua kanelia
  • ½ tljauhettua inkivääriä
  • ½ tlsuolaa

Vegaanisten mokkapalojen kuorrute

  • 75 gmargariinia (vegaanista, esim. Sininen Keiju)
  • ¾ dlkahvia
  • 6 dltomusokeria
  • 3 rklkaakaojauhetta

Vegaanisten mokkapalojen koristelu

  • pähkinöitä, suklaata, nonparelleja, kookoshiutaleita tai vegaanisia karkkeja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Vegaaniset mokkapalat valmistuvat näin:

  1. Yhdistä kasvimaito tai kahvi, margariini ja hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Kääntele ne toisten aineiden joukkoon.
  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes levy on tikulla kokeiltaessa kypsä.
  4. Rouhi koristeet valmiiksi. Kun piirakka on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa tasaiseksi ja kaada levylle. Levitä koristeet levylle raidoiksi, niin saat leikattua siitä monta erilaista palaa. Tarjoile vegaaniset mokkapalat herkkusuille!

Vinkki!

Kaipaatko lisäinspiraatiota? Mokkapalat-teemasivultamme löydät parhaat reseptit ja hauskimmat koristeluideat.

MITÄ PIDIT?
4.75