Maku

Ihanan mehevät vegaaniset mokkapalat – jopa parempia kuin tavalliset!

1 h
0
0

Ihanan mehevät vegaaniset mokkapalat – jopa parempia kuin tavalliset!

VE
0
0
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Leivo vegaaniset mokkapalat! Kasvimaitoa, mehevyyttä kesäkurpitsasta, vegaaninen kuorrutus ja koristeeksi erilaisia pähkinöitä, vegaanista suklaata tai nonparelleja. Nämä menevät kuin kuumille kiville!

Ainekset (25 palaa)

  • 1 ½ dl kahvia tai mantelimaitoa
  • 150 g vegaanista margariinia (sulatettuna tai rypsiöljyä)
  • 3 dl kesäkurpitsaraastetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • ½ tljauhettua inkivääriä
  • ½ tl suolaa

Vegaanisten mokkapalojen kuorrute

  • 75 g margariinia (vegaanista, esim. Sininen Keiju)
  • ¾ dl kahvia
  • 6 dl tomusokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta

Vegaanisten mokkapalojen koristelu

  • pähkinöitä (vegaanista)
  • suklaata ja nonparelleja, ( kookoshiutaleita ja karkkeja)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Tee vegaaniset mokkapalat näin: Yhdistä kasvimaito tai kahvi, margariini ja hienolla terällä raastettu kesäkurpitsa.

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Kääntele ne toisten aineiden joukkoon.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes levy on tikulla kokeiltaessa kypsä.

Rouhi koristeet valmiiksi. Kun piirakka on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset kulhossa tasaiseksi ja kaada levylle. Levitä koristeet levylle raidoiksi, niin saat leikattua siitä monta erilaista palaa. Tarjoile vegaaniset mokkapalat herkkusuille!

MITÄ PIDIT?
0