


Igorin tofu – nappaa hittiruoka Igorin kanan herkullinen vegaaninen versio
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Suositun Igorin kanan vegaanisessa versiossa kanafileet korvataan rapeaksi paistetulla tofulla. Lisää makua saat, kun lisäät ruokaan yhden kuutioidun maustekurkun ennen uuniin laittoa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (270 g)
maustamatonta tofua
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
pieni punainen paprika
1
pieni keltainen paprika
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
2 dl
vettä
1½ rkl
kasvisfondia
1 prk (2 dl)
kaurafraichea
3 rkl
tomaattisosetta
1 rkl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 rku
persiljaa hienonnettuna
Igorin tofu – ohje:
- Kuivaa tofun pinta huolellisesti talouspaperilla. Leikkaa tofu viipaleiksi.
- Halkaise puolet kirsikkatomaateista. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Suikaloi paprikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna puolet öljystä pannulla. Paista tofuviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi. Siirrä tofut sivuun.
- Kuumenna loppu öljy pannulla. Kuullota paprikoita ja sipuleita muutama minuutti.
- Lisää vesi, fondi, kaurafraiche, tomaattisose ja kuivamausteet. Kääntele joukkoon halkaistut tomaatit.
- Laita tofut ja kastike uunivuokaan. Lisää päälle kokonaiset tomaatit ja puolet persiljasta.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Viimeistele lopulla persiljalla.
Miten rakastettu Igorin kana -resepti näki päivänvalon? Ja kuka kumma on Igor? Pieni punainen keittiö -blogista tunnettu ruokavaikuttaja Peggy Thomas paljastaa tässä jutussa koko kansan suosikkireseptin salat. ”Meille Igorin kana on todellista rakkausruokaa”, Thomas kertoo. Lue Peggy Thomasin haastattelu täältä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
