Kotivinkki

Herkullinen pähkinä-suklaafudge

6 h 25 min
3.4
3

Herkullinen pähkinä-suklaafudge

Pähkinämurskalla kruunattu, suussasulava pähkinä-suklaafudge sopii kahvipöytään vuoden ympäri. Katso ihana resepti!
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Reetta Pasanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30-40 palaa)

  • 4 ½ dlsokeria
  • 2 ½ dlvispi- tai kuohukermaa
  • 100 gtummaa suklaata
  • 50 gvoita
  • ½ dlsiirappia
  • (50 g valkosuklaata)
  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • rypsiöljyä vuoan voiteluun
  • (sormisuolaa)

Tee näin

6 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN6 h

1. Mittaa sokeri, kerma, paloiteltu tumma suklaa, voi ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita.

2. Kuumenna, kunnes seos alkaa kiehua ja sokeri sulaa. Nosta lämpötilaa ja keitä noin seitsemän minuuttia.

3. Tee kuulakoe, eli pudota tippa seosta vesilasiin, jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on valmista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

4. Sekoita kädenlämpöinen massa vaaleammaksi sähkövatkaimella. (Lisää halutessasi lopussa karkeaksi rouhittu valkosuklaa.)

5. Voitele rypsiöljyllä vuoka, jonka koko on noin 16 x 24 cm tai 20 x 20 cm. Kaada fudgeseos vuokaan.

6. Rouhi cashewpähkinät ja paahda rouhe kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Ripottele pähkinät fudgen pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia ja leikkaa paloiksi. Ripaus sormisuolaa fudgen pinnalla viimeistelee makuelämyksen.

Pähkinä-suklaafudge säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa hyvin noin viikon.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
3.4
Katso myös nämä