Helppo saaristolaisleipä – tästä ei joulunajan ruokalahja parane!

{
Aktiivinen
Passiivinen
Helppo saaristolaisleipä valmistuu nimensä mukaisesti vaivatta. Tarvitset vain aikaa leipien kohottamiseen. Leipä maistuu ihanalta kalojen tai kinkun kera.
3.9
1
Julkaistu: 3.12.2018


Ainekset (2 leipää)

  • 1 lappelsiinitäysmehua
  • 3 dlleipämaltaita
  • 3 dlvehnäleseitä
  • 3 dlruisjauhoja
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 tlaniksensiemeniä
  • 1 tljuustokuminansiemeniä (jeera)
  • 75 ghiivaa
  • 3 dlsiirappia
  • 1 rklsuolaa
  • 9 dlvehnäjauhoja

Vuokien voitelu

  • 2 rkl voita
Tulosta

Helppo saaristolaisleipä leivotaan näin:

  1. Sekoita mehun joukkoon maltaat, leseet, ruisjauhot ja auringonkukansiemenet. Jätä seos seisomaan noin puoleksi tunniksi. Sekoita välillä.
  2. Murskaa aniksen ja juustokuminan siemenet morttelissa. Lämmitä mehu-jauhoseos kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva seokseen. Lisää murskatut siemenet, siirappi, suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina. Taikina saa jäädä löysähköksi.
  3. Voitele kaksi vuokaa ja jaa taikina niihin. Peitä vuoat liinalla ja kohota leipätaikinoita noin tunti.
  4. Paista leipiä uunin alatasolla 175 asteessa noin 60 minuuttia.
  5. Jäähdytä leivät ja kumoa ne. Leivät paranevat seistessään. Kääri ne folioon ja säilytä jääkaapissa puolentoista viikon ajan.

Vinkki!

Pakkaa lahjaksi annettavat leivät kauniisti kakkupaperiin.

1 kommentti