Kotivinkki

Helppo saaristolaisleipä

3 h 25 min
0
0

Helppo saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä on todella helppo leipoa ja maistuu ihanalta kalojen tai kinkun kera.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 1 lpiimää tai appelsiinimehua
  • 3 dlkaljamaltaita
  • 3 dlvehnäleseitä
  • 3 dlruisjauhoja
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 75 ghiivaa
  • 3 dlsiirappia
  • 1 rklsuolaa
  • 9 ½–10 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

  • 3 rklsiirappia
  • ½ dlvettä

Tee näin

3 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN3 h

1. Sekoita piimään tai mehuun maltaat, leseet, ruisjauhot ja auringonkukansiemenet. Anna seoksen seistä puoli tuntia, sekoita välillä pari kertaa.

2. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon murennettu hiiva, siirappi, suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Se saa olla melko löysää.

3. Jaa taikina kahteen kahden litran vuokaan. Peitä vuoat liinalla ja anna leipien kohota tunnin ajan.

4. Paista leipiä uunin alatasolla 175 asteessa tunnin ajan. Valele saaristolaisleivät siirappivedellä puolivälissä paistamista.

5. Ota leivät uunista, kumoa ne vuoista ja anna jäähtyä ritilällä liinan alla.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä