


Helppo saaristolaisleipä – tästä ei joulunajan ruokalahja parane!
2 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 30 min
Helppo saaristolaisleipä valmistuu nimensä mukaisesti vaivatta. Tarvitset vain aikaa leipien kohottamiseen. Leipä maistuu ihanalta kalojen tai kinkun kera.
Reseptin ainekset
2‒3 leipää
Helppo saaristolaisleipä
1 l
appelsiinitäysmehua
3 dl
leipämaltaita
3 dl
vehnäleseitä
3 dl
ruisjauhoja
1 dl
auringonkukansiemeniä
1 tl
aniksensiemeniä
1 tl
juustokuminansiemeniä (jeera)
75 g
hiivaa
3 dl
siirappia
1 rkl
suolaa
9 dl
vehnäjauhoja
Vuokien voitelu
2 rkl
voita
Helppo saaristolaisleipä – ohje:
- Sekoita mehun joukkoon maltaat, leseet, ruisjauhot ja auringonkukansiemenet. Jätä seos seisomaan noin puoleksi tunniksi. Sekoita välillä.
- Murskaa aniksen ja juustokuminan siemenet morttelissa. Lämmitä mehu-jauhoseos kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva seokseen. Lisää murskatut siemenet, siirappi, suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina. Taikina saa jäädä löysähköksi.
- Voitele kaksi isoa tai kolme pienempää leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Peitä vuoat liinalla ja kohota leipätaikinoita noin tunti.
- Paista leipiä 175 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.
- Jäähdytä leivät ja kumoa ne. Leivät paranevat seistessään. Kääri ne folioon ja säilytä jääkaapissa puolentoista viikon ajan.
Vinkit!
- Pakkaa lahjaksi annettavat leivät kauniisti kakkupaperiin.
- Ota talteen myös suosittu, mehevän saaristolaisleivän resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat