Helppo saaristolaisleipä – tästä ei joulunajan ruokalahja parane!

2 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h 30 min
Helppo saaristolaisleipä valmistuu nimensä mukaisesti vaivatta. Tarvitset vain aikaa leipien kohottamiseen. Leipä maistuu ihanalta kalojen tai kinkun kera.
KA
3.9
2
Julkaistu: 3.12.2018


Reseptin ainekset (2‒3 leipää)

  • 1 lappelsiinitäysmehua
  • 3 dlleipämaltaita
  • 3 dlvehnäleseitä
  • 3 dlruisjauhoja
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 1 tlaniksensiemeniä
  • 1 tljuustokuminansiemeniä (jeera)
  • 75 ghiivaa
  • 3 dlsiirappia
  • 1 rklsuolaa
  • 9 dlvehnäjauhoja

Vuokien voitelu

  • 2 rkl voita
Tulosta

Helppo saaristolaisleipä – ohje:

  1. Sekoita mehun joukkoon maltaat, leseet, ruisjauhot ja auringonkukansiemenet. Jätä seos seisomaan noin puoleksi tunniksi. Sekoita välillä.
  2. Murskaa aniksen ja juustokuminan siemenet morttelissa. Lämmitä mehu-jauhoseos kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva seokseen. Lisää murskatut siemenet, siirappi, suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina. Taikina saa jäädä löysähköksi.
  3. Voitele kaksi isoa tai kolme pienempää leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Peitä vuoat liinalla ja kohota leipätaikinoita noin tunti.
  4. Paista leipiä 175 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.
  5. Jäähdytä leivät ja kumoa ne. Leivät paranevat seistessään. Kääri ne folioon ja säilytä jääkaapissa puolentoista viikon ajan.

Vinkki!

Pakkaa lahjaksi annettavat leivät kauniisti kakkupaperiin.

2 kommenttia