Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo saaristolaisleipä – tästä ei joulunajan ruokalahja parane!

2 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 30 min

Helppo saaristolaisleipä valmistuu nimensä mukaisesti vaivatta. Tarvitset vain aikaa leipien kohottamiseen. Leipä maistuu ihanalta kalojen tai kinkun kera.

3.12.2018
Reseptin ainekset
2‒3 leipää
Helppo saaristolaisleipä
1 l
appelsiinitäysmehua
3 dl
leipämaltaita
3 dl
vehnäleseitä
3 dl
ruisjauhoja
1 dl
auringonkukansiemeniä
1 tl
aniksensiemeniä
1 tl
juustokuminansiemeniä (jeera)
75 g
hiivaa
3 dl
siirappia
1 rkl
suolaa
9 dl
vehnäjauhoja
Vuokien voitelu
2 rkl
voita

Helppo saaristolaisleipä – ohje:

  1. Sekoita mehun joukkoon maltaat, leseet, ruisjauhot ja auringonkukansiemenet. Jätä seos seisomaan noin puoleksi tunniksi. Sekoita välillä.
  2. Murskaa aniksen ja juustokuminan siemenet morttelissa. Lämmitä mehu-jauhoseos kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva seokseen. Lisää murskatut siemenet, siirappi, suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina. Taikina saa jäädä löysähköksi.
  3. Voitele kaksi isoa tai kolme pienempää leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Peitä vuoat liinalla ja kohota leipätaikinoita noin tunti.
  4. Paista leipiä 175 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.
  5. Jäähdytä leivät ja kumoa ne. Leivät paranevat seistessään. Kääri ne folioon ja säilytä jääkaapissa puolentoista viikon ajan.

Vinkit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt