Hasselpähkinäkakku – juhlien ylellinen huipennus! Valuva suklaaganache ja kermainen mascarponetäyte takaavat täyteläisen maun

2 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
1 h
Hasselpähkinäkakku on todellinen kahvipöydän houkutus! Hasselpähkinäjauhe antaa kakkuun ihanan aromaattisen ja pähkinäisen maun. Suklaaganache valutetaan kylmän tai pakastetun kakun päälle ja annetaan valua kakun reunoille. Viileys estää ganachea valumasta pohjalle asti.
KA
4.6
0
Julkaistu: 9.12.2020


Reseptin ainekset (10–12 annosta )

  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 ½ dl hasselpähkinäjauhetta ((Meira))
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 120 gvoita
  • 2 ½ dl ruokosokeria
  • 3kananmunaa
  • 1 tlvaniljauutetta
  • 2 ½ dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
  • 1 ps (80 g)rouhittua hasselpähkinää

Täyte

  • 1 prk (250 g)mascarponejuustoa
  • ¾ dl tomusokeria
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 2 ½ dl kuohukermaa

Suklaaganache

  • 50 gtummaa suklaata (50 %)
  • ½ dl kermaa
  • 2 tlglukoosisiirappia

Koristelu

  • hasselpähkinärouhetta (Meira)
  • kokonaisia hasselpähkinöitä
  • pensasmustikoita
  • viikunoita
  • suklaakonvehteja
Tulosta

Hasselpähkinäkakku leivotaan näin

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kaksi irtopohjaista vuokaa (noin 20 cm) ja laita pohjalle pyöreä leivinpaperi.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen sekä vaniljauute. Lisää jauhot taikinaan kolmessa osassa ja jogurtti kahdessa erässä, sekoita lisäämisten välissä hyvin. Lisää lopuksi rouhittu hasselpähkinä.
  4. Jaa taikina kahteen vuokaan, tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsää. Anna kakun jäähtyä.
  5. Vatkaa mascarponea ja lisää tomusokeri ja kaakaojauhe. Kaada joukkoon kerma ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kuohkeaa, mutta varo vatkaamasta liikaa.
  6. Levitä suklaavaahdosta kolmasosa pohjalle ja nosta kansi päälle. Levitä loput vaahdosta kannen päälle ja ohuelti reunoille. Anna kakun maustua kylmässä noin tunnin ajan.
  7. Tee suklaaganache. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja siirappi kattilassa, mutta älä kiehauta. Kaada kuuma kerma suklaan päälle, anna seisoa noin 5 minuuttia. Sekoita lusikalla varovasti ja rauhallisesti. Jos ganache on liian löysää, lisää suklaata, jos taas liian paksua, lämmitä lisää kermaa joukkoon. Nostele valumat kakun reunoille lusikalla. Jos kuorrutusta jää, loput voi valuttaa kakun päälle.
  8. Koristele hasselpähkinäkakun pinta kokonaisilla ja rouhituilla pähkinöillä. Lisää päälle mustikoita, lohkottuja viikunoita ja suklaakonvehteja.
Kommentoi »