


Väriä grilliin
Haloo, mitkä halloumivartaat! Pujota juustopalojen kylkeen melonia, persikkaa ja viinirypäleitä
35 min
Pujota grillikauden suosikkijuustoa, halloumia, vartaisiin yhdessä hedelmien kanssa. Tarjoa halloumivartaiden kanssa mansikkaista salaattia.
Reseptin ainekset
8 kpl
2 pkt (á 200 g)
halloumia
400 g
verkkomelonia
400 g
vesimelonia
2
litteää persikkaa
½ rs (250 g)
viinirypäleitä
2 rkl
rypsiöljyä
Salaatti
250 g
mansikoita
1 ps (200 g)
sydänsalaattia
1
pieni kerä punasalaattia
1 rku
basilikaa
Mansikkavinegretti
2
limen kuori ja mehu
250 g
mansikoita
2 rkl
minttua hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
¼ tl
suolaa
Halloumivartaat – ohje:
- Tee ensin kastike maustumaan. Pese ja kuivaa limet ja raasta kuoren vihreä osa raastimen pienellä terällä sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Purista limen mehut joukkoon. Lisää mansikat, minttu, öljy, hunaja ja suola. Soseuta tasaiseksi.
- Leikkaa juustot 8 palaan. Poista meloneista kuoret ja leikkaa molemmat hedelmät 16 palaan. Halkaise persikka ja poista kivi. Viipaloi hedelmä. Laita meloni- ja persikkapalat juustojen kanssa varrastikkuihin. Tee vartaat myös viinirypäleistä. Sivele öljyä vartaiden pinnalle.
- Kuumenna grilli. Grillaa juustovartaita keskilämmöllä välillä käännellen yhteensä noin 10 minuuttia. Jos lämpötila tuntuu liian kuumalta, siirrä vartaat välillä epäsuoralle lämmölle. Grillaa rypälevartaita noin 5 minuuttia.
- Laita salaatin ainekset tarjoiluastiaan. Lisää vartaat lämpiminä päälle ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat