Tofun, kalan & äyriäisten kaveri
Grilliruoan ihana lisuke! Kesäiset grillikasvikset tarjotaan pirteän sitruuna-aiolin kanssa
25 min
Lastaa grillatut parsat ja maissit kirpeän sitruunaisen aiolin päälle. Raikas kasvislisuke toimii erityisesti grillatun tofun, kalan ja äyriäisten kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 400 g
vihreää parsaa
2
esikeitettyä maissintähkää
2 rkl
rypsiöljyä
100 g
babypinaattia
½ tl
sormisuolaa
Sitruuna-aioli
1 dl
vegaanista majoneesia
1
valkosipulinkynsi
1 tl
sinappia
½
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa
Grillikasvikset sitruuna-aiolilla – ohje:
- Sekoita aiolin ainekset kulhossa. Anna maustua jääkaapissa kasvisten valmistelun ajan. Pese ja kuivaa parsat. Napsauta päistä kuiva osa pois.
- Grillaa parsoja ja maissintähkiä kuumassa grillissä parilan päällä öljyllä valellen, kunnes kasvikset ovat saaneet väriä ja pehmenneet hieman.
- Levitä aioli laakealle tarjoiluvadille. Asettele parsat aiolin päälle.
- Leikkaa maissintähkistä jyvät irti ja lisää ne vadille.
- Pyöräytä babypinaatit nopeasti grilliparilalla. Lisää pinaatit vadille. Ripottele päälle sormisuolaa.
Vinkki!
Tuoreita vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Voit käyttää parsan sijaan myös varsiparsakaalia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat