Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Granaattiomena-suklaakakku huipentaa juhlan – yksinkertaisen upea kakku on sisältä mehevän kostea

1 h 15 min

Granaattiomena-suklaakakku on todellinen juhlapöydän kruunu. Herkkukakku on sisältä mehevän kostea, ja koristeluun riittävät upeat rubiininpunaiset siemenet. Joko saa maistaa palan?

8.12.2020
Reseptin ainekset
8–10 annosta
2 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 dl
kaakaojauhetta
2 ½ dl
muscovado-sokeria
¼ tl
suolaa
3
kananmunaa
250 g
voita sulatettuna
2 rkl
hunajaa
300 g
maustamatonta turkkilaista jogurttia
Kuorrutus
1 ½ dl
kuohukermaa
100 g
tummaa suklaata (70%)
1 rkl
hunajaa
kourallinen
granaattiomenansiemeniä

Granaattiomena-suklaakakku – ohje:

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Voitele irtopohjainen vuoka, jonka halkaisija on noin 23 cm.
  3. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaakao, sokeri ja suola.
  4. Vatkaa munat sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
  5. Sulata voi ja sekoita jauhojen joukkoon. Lisää hunaja ja jogurtti, lisää lopuksi vaahdotetut munat, sekoita tasaiseksi.
  6. Paista uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  7. Tee kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa. Kaada paloitellun suklaan ja hunajan päälle, sekoita ja anna seistä noin 10 minuuttia.
  8. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä reunoille. Ripottele pinnalle granaattiomenansiemeniä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt