


Granaattiomena-suklaakakku huipentaa juhlan – yksinkertaisen upea kakku on sisältä mehevän kostea
1 h 15 min
Granaattiomena-suklaakakku on todellinen juhlapöydän kruunu. Herkkukakku on sisältä mehevän kostea, ja koristeluun riittävät upeat rubiininpunaiset siemenet. Joko saa maistaa palan?
Reseptin ainekset
8–10 annosta
2 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 dl
kaakaojauhetta
2 ½ dl
muscovado-sokeria
¼ tl
suolaa
3
kananmunaa
250 g
voita sulatettuna
2 rkl
hunajaa
300 g
maustamatonta turkkilaista jogurttia
Kuorrutus
1 ½ dl
kuohukermaa
100 g
tummaa suklaata (70%)
1 rkl
hunajaa
kourallinen
granaattiomenansiemeniä
Granaattiomena-suklaakakku – ohje:
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Voitele irtopohjainen vuoka, jonka halkaisija on noin 23 cm.
- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaakao, sokeri ja suola.
- Vatkaa munat sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
- Sulata voi ja sekoita jauhojen joukkoon. Lisää hunaja ja jogurtti, lisää lopuksi vaahdotetut munat, sekoita tasaiseksi.
- Paista uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
- Tee kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa. Kaada paloitellun suklaan ja hunajan päälle, sekoita ja anna seistä noin 10 minuuttia.
- Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä reunoille. Ripottele pinnalle granaattiomenansiemeniä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat