Granaattiomena-suklaakakku huipentaa juhlan – yksinkertaisen upea kakku on sisältä mehevän kostea

1 h 15 min
{
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
Granaattiomena-suklaakakku on todellinen juhlapöydän kruunu. Herkkukakku on sisältä mehevän kostea, ja koristeluun riittävät upeat rubiininpunaiset siemenet. Joko saa maistaa palan?
KA
3
0
Julkaistu: 8.12.2020


Ainekset (8–10 annosta )

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 2 ½ dl muscovado-sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 3kananmunaa
  • 250 g voita sulatettuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 300 g maustamatonta turkkilaista jogurttia

Kuorrutus

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 100 g tummaa suklaata (70%)
  • 1 rkl hunajaa
  • kourallinen granaattiomenansiemeniä
Tulosta

Granaattiomena-suklaakakku leivotaan näin:

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Voitele irtopohjainen vuoka, jonka halkaisija on noin 23 cm.
  3. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaakao, sokeri ja suola.
  4. Vatkaa munat sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
  5. Sulata voi ja sekoita jauhojen joukkoon. Lisää hunaja ja jogurtti, lisää lopuksi vaahdotetut munat, sekoita tasaiseksi.
  6. Paista uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.
  7. Tee kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa. Kaada paloitellun suklaan ja hunajan päälle, sekoita ja anna seistä noin 10 minuuttia.
  8. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä reunoille. Ripottele pinnalle granaattiomenansiemeniä.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta suositut leivonta- ja ruokakirjat tästä!

SISÄLTÖ JATKUU

Kommentoi »