Gnocchit

30 min
0
0

Gnocchit

KA
0
0
Teksti Marita Joutjärvi
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 500 gperunaa (kuorittuna)
  • 3 kplkeltuaista
  • 4 rklperunajauhoja
  • 6 rklvehnäjauhoja
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklsitruunankuoriraastetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria

Lisäksi

  • 30 dlvettä
  • 2 tlsuolaa

Viimeistelyyn

  • 2 rklvoita
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Keitä perunat kypsiksi. Valuta, höyrytä ja soseuta tasaiseksi esim. sähkövatkaimella.
Sekoita kädenlämpöiseen soseeseen ensin keltuaiset ja sitten jauhot siivilän läpi ravistellen.
Lisää öljy ja mausteet.
Pyöritä seoksesta ohuita tankoja (Ǿ 2 cm). Leikkaa ne 1 1/2 cm paloiksi. Levitä tarjottimelle leivinpaperi, ripottele pinnalle jauhoja ja nosta päälle taikinapalaset.
Kuumenna kattilassa vesi ja mausta se suolalla. Tiputtele gnoccheja varovasti kiehuvaan veteen ja anna kypsyä, kunnes ne nousevat pinnalle eli pari minuuttia. Nosta gnocchit reikäkauhalla vedestä kulhoon, jonka olet voidellut oliiviöljyllä.
Juuri ennen tarjoilua, kuumenna pannulla voi ja oliiviöljy. Kääntele gnocchit rasvassa, että ne lämpenevät ja saavat pintaansa hieman väriä. Mausta sitruunamehulla.
Tarjoile heti makoisan juusto-, sieni- tai pinaattikastikeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä