Maku

Gluteenittomat porkkanakuppikakut – porkkanakakun makumaailma uudessa, entistäkin mehevämmässä muodossa!

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Gluteenittomat porkkanakuppikakut ovat myös vegaanisia. Ja aivan järistyttävän hyviä! Mausteiset herkut mukailevat perinteisen porkkanakakun makumaailmaa kuppikakkujen muodossa.
GL
VE
0
0


Ainekset (9 kpl)

Taikina

  • 1½ dlfariinisokeria
  • 2 dlmantelimaitoa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • ½ dlsiirappia
  • 4 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • ½ dlmantelirouhetta
  • 2 tlpsylliumjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • ½ tlinkivääriä
  • ¼ tlneilikkaa
  • 1½ dlporkkanaraastetta

Kuorrute

  • 125 gmargariinia (vegaanista esim. Sininen Keiju)
  • 4 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2–3 rklsitruunamehua
  • 1 rklmaapähkinävoita
  • ¼ tlsuolaa

Koristeluun

  • vaahterasiirappia ja mantelirouhetta
Tulosta

Gluteenittomat porkkanakuppikakut leivotaan näin:

  1. Mittaa kulhoon fariinisokeri, mantelimaito, rypsiöljy ja siirappi. Sekoita tasaiseksi.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Kaada toisen kulhon ainekset kuivien aineiden joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste.
  3. Lusikoi seos muffinipellille aseteltuihin paperivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  4. Valmista kuorrute. Vatkaa margariini. Lisää sokerit ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Lisää sitruunamehu, maapähkinävoi ja suola ja vatkaa vielä pari minuuttia, kunnes seos on ilmavaa. Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »