


Gluteenittomat porkkanakuppikakut – porkkanakakun makumaailma uudessa, entistäkin mehevämmässä muodossa!
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Gluteenittomat porkkanakuppikakut ovat myös vegaanisia. Ja aivan järistyttävän hyviä! Mausteiset herkut mukailevat perinteisen porkkanakakun makumaailmaa kuppikakkujen muodossa.
Reseptin ainekset
9 kpl
Taikina
1 ½ dl
fariinisokeria
2 dl
mantelimaitoa
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
siirappia
4 dl
gluteenitonta jauhoseosta
½ dl
mantelirouhetta
2 tl
psylliumjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
½ tl
inkivääriä
¼ tl
neilikkaa
1 ½ dl
porkkanaraastetta
Kuorrute
125 g
margariinia (vegaanista esim. Sininen Keiju)
4 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2–3 rkl
sitruunamehua
1 rkl
maapähkinävoita
¼ tl
suolaa
Koristeluun
vaahterasiirappia ja mantelirouhetta
Gluteenittomat porkkanakuppikakut – ohje:
- Mittaa kulhoon fariinisokeri, mantelimaito, rypsiöljy ja siirappi. Sekoita tasaiseksi.
- Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Kaada toisen kulhon ainekset kuivien aineiden joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste.
- Lusikoi seos muffinipellille aseteltuihin paperivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Valmista kuorrute. Vatkaa margariini. Lisää sokerit ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Lisää sitruunamehu, maapähkinävoi ja suola ja vatkaa vielä pari minuuttia, kunnes seos on ilmavaa. Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle .
Vinkki!
Ota talteen myös ikisuosittu Tiinan mehevän porkkanakakun ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat