Kotivinkki

Gluteeniton toscakakku – jopa parempi kuin tavallinen

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Tämä gluteeniton toscakakku saa ylleen ekstrapaksusti rapsakkaa kuorrutetta, joten lopputulos hurmaa jopa alkuperäistä enemmän.
GL
3.7
2
Julkaistu: 24.4.2017


Ainekset (n. 12 annosta)

  • 100 gvoita
  • 2kananmunaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ dlmaitoa

Jauhotukseen

  • voita
  • gluteenittomia korppujauhoja

Kuorrutus

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 rklmaissitärkkelysjauhoja
  • 2 rklmaitoa
  • n. 4 dlmantelilastuja (160 g)
  • (koristeluun syötäviä kukkia)
Tulosta

1. Pingota 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Rasvaa vuoan reunat ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla.

2. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Nostele taikina hellästi sekaisin. Mittaa voin joukkoon maito ja lisää seos taikinaan nostellen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

3. Valmista kakun kypsymisen loppuvaiheessa kuorrutus. Mittaa kaikki kuorrutteen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hissukseen muutama minuutti. Levitä kuorrutus kakun päälle ja nosta gluteeniton toscakakku 200-asteiseen uuniin vielä noin 15 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

4. Gluteeniton toscakakku säilyy jääkaapissa kelmulla peitettynä jopa viikon. Koristele se halutessasi syötävillä kukilla juuri ennen tarjoamista.

Suosittelemme myös näitä gluteenittomia suosikkeja

2 kommenttia