1. Lämmitä uuni 140 asteeseen. Suojaa 2 uunipeltiä leivinpapereilla ja piirrä niille yhteensä viisi halkaisijaltaan noin 15 cm:n kokoista ympyrää mahdollisimman etäälle toisistaan (toiseen kaksi ympyrää ja toiseen kolme).
2. Aloita vegaanisten marenkien teko. Sekoita kulhossa sokeri, tärkkelys ja kaakaojauhe ja siirrä sivuun. Ota kikhernepurkki jääkaapista ja kaada neste toiseen kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimella täydellä teholla noin 3 minuuttia, kunnes seos alkaa paksuuntua ja koostumus muistuttaa partavaahtoa. Lisää sekaan sokeri-jauhoseos ruokalusikallinen kerrallaan ja vatkaa sähkövatkaimella parisen minuuttia. Lisää myös omenaviinietikka. Seos on valmis, kun se on niin paksua, että kääntäessä kulhon ylösalaisin se pysyy kulhossa.
3. Levitä seos pikimmiten leivinpaperille piirtämiesi ympyröiden päälle niin, että saat viisi laakeaa marenkia. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja paista marenkeja uunissa noin 3 tuntia, kunnes reunat ovat kuivuneet. (Valmista kookoskermavaahto, marinoidut päärynät ja suklaakastike paiston aikana.) Ota marengit uunista ja anna jäähtyä täysin. Irrota sen jälkeen varovasti leivinpaperista.
4. Ota kermavaahtoa varten kookosmaitotölkit jääkaapista ja kaavi kulhoon paksu valkoinen aines. Lisää kaakaojauhe, vanilja ja kookossiirappi tai hunaja. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Säilytä kookoskermavaahto jääkaapissa kakun kasaamiseen asti.
5. Kuori päärynät. Mittaa kattilaan marinadin ainekset ja kiehauta. Lisää päärynät kokonaisina nesteeseen ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Ota kattila liedeltä ja nosta päärynät jäähtymään kakun kasaamiseen asti.
6. Valmista suklaakastike. Sulata kookosöljy pehmeäksi, lisää sekaan kaakaojauhe, vanilja ja hunaja. Sekoita tasaiseksi.
7. Ota kakun kokoamista varten neljä marenkilevyä ja murustele viides pieniksi paloiksi. Siivuta 3 päärynää pieniksi lohkoiksi ja jätä 3 koristeluun. Levitä suklaakookoskermavaahtoa ensimmäisen marenkilevyn päälle. Lisää päärynäpaloja ja ruokalusikallinen suklaakastiketta norona niiden päälle. Aseta toinen marenkilevy ensimmäisen kerroksen päälle ja täytä samalla tavalla. Kasaa loput kerrokset samoin. Lisää kakun pinnalle suklaakookoskermavaahtoa, asettele päälle loput päärynät ja lisää pinnalle yhdestä marengista tekemäsi muru. Kaada kakun päälle suklaakastiketta.
Erytritoli eli karppisokeri valmiste taan rypälesokerista. Se on kaloritonta. Kookossokeri ja -siirappi ovat aromikkaita makeuttajia. Alhaisen glykeemisen indeksin takia ne eivät vaikuta verensokeriin yhtä paljon kuin tavallinen sokeri. Karppi- jakookossokeria saa marketeista ja luontaistuotekaupoista.
Tapiokatärkkelys tuo rakennetta ja sitkoa gluteenittomaan leivontaan. Arrowjuurijauhetta käytetään perunajauhojen lailla saostami sessa. Tapiokatärkkelystä ja arrowjuurta saa luontaistuotekaupoista. Raakakaakaojauhetta käytetään kaakaojauheen tapaan, mutta siinä ravinteet ovat tallella. Osta marketista tai luontaistuotekaupasta. Kookosöljyä voi käyttää voin sijaan leivonnassa. Löytyy marketeista. Aitovaniljajauhe on puhdasta vaniljaa, ilman lisättyä sokeria. Sen voi korvata vaniljatangon siemenillä. Niitä riittää vajaa puolet jauheen määrästä. Älä säikähdä vieraita raaka-aineita. Ne löytyvät hyvin varustellun marketin hyllystä tai luontaistuotekaupasta.