5(2)
Gluteeniton pipariblondie – nopea, helppo ja vaarallisen koukuttava jälkkäri
Gluteeniton
Kasvis
Gluteeniton pipariblondie maistuu kaikille, jotka rakastavat piparkakkutaikinaa sellaisenaan! Tee piparitaikina, siirrä se vuokaan ja lisää pähkinät, kuivatut hedelmät ja valkosuklaarouhe. Laita uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi ja tahmean makea herkku on valmis!
20.12.2018
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
12–14 annosta
Taikina
1 dltummaa siirappia
1 ½ dl sokeria
1 tljauhettua kanelia
1 tljauhettua kardemummaa
1 tljauhettua neilikkaa
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl jauhettua maustepippuria
125 gvoita
2 dlgluteenittomia kaurajauhoja (Provena)
2 dlmantelijauhoja (esim. Risenta tai Sallinen)
1 tlleivinjauhetta
¼ tl suolaa
1muna
Lisäksi
1 dlsuolattuja macadamia- tai cashewpähkinöitä (rouhittuna)
200 gkuivattuja aprikooseja ja taateleita (silputtuna)
100 gvalkosuklaata (rouhittuna)

Gluteeniton pipariblondie – ohje:

  1. Mittaa pinnoitettuun kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä ja välillä sekoitellen viisi minuuttia. Varo polttamasta seosta pohjaan.
  2. Nosta kattila pois levyltä ja lisää kuutioitu voi. Anna voin sulaa seokseen.
  3. Lisää jäähtyneeseen seokseen noin puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineista ja muna. Sekoita ja lisää loput kuivista aineista. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vaivaa.
  4. Levitä taikina lastan avulla leivinpaperilla vuorattuun, neliön muotoiseen tai pyöreään vuokaan (noin 25 cm x 30 cm). Painele taikinaan pähkinät, kuivatut hedelmät ja valkosuklaarouhe.
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia tai kunnes taikina on päältä kypsää ja sisältä vielä pehmeää. Leivonnainen muistuttaa rakenteeltaan brownieta, joten varo ylikypsentämästä ja jätä sisältä reilusti tahmeaksi.
  6. Anna pipariblondien jäähtyä ja vetäytyä muutaman tunnin tai seuraavaan päivään. Säilytä kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.

Vinkki!

Gluteeniton pipariblondie sopii hyvin pakastettavaksi. Voit muunnella makua vaihtamalla pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai käyttämällä tummempaa suklaata.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.