Kotivinkki

Gluteeniton mustikkapiirakka – kaura-mantelitosca kruunaa makoisan herkun

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Tämä gluteeniton mustikkapiirakka hurmaa koko poppoon! Helpossa ohjeessa yhdistyvät kauraisa pohja, metsämustikat ja toscakuorrutus. Lämmin piirakka maistuu mainiolta vaniljajäätelön tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera.
GL
KA
4.5
0
Julkaistu: 25.7.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1muna
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 5 dlmustikoita

Kauratosca

  • 50 g pehmeää voita
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 dl sokeria
Tulosta

Gluteeniton mustikkapiirakka – ohje:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna joukkoon vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele taikinaan.
  2. Levitä taikina piirakkavuoan (ø 24–25 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele mustikat taikinan päälle ja kypsennä piirakkaa 200 asteessa 20 minuuttia.
  3. Nypi toscan aineet kulhossa sekaisin. Ota piirakka uunista ja levitä toscakuorrute rennosti päälle. Kypsennä piirakkaa vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus on pinnaltaan kauniin ruskea.

Kommentoi »