


Gluteeniton mustikkapiirakka – kaura-mantelitosca kruunaa makoisan herkun
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Tämä gluteeniton mustikkapiirakka hurmaa koko poppoon! Helpossa ohjeessa yhdistyvät kauraisa pohja, metsämustikat ja toscakuorrutus. Lämmin piirakka maistuu mainiolta vaniljajäätelön tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
100 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
1
muna
1 dl
kaurajauhoja
1 ½ dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
5 dl
mustikoita
Kauratosca
50 g
pehmeää voita
1 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl
mantelilastuja
1 dl
sokeria
Gluteeniton mustikkapiirakka – ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna joukkoon vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele taikinaan.
- Levitä taikina piirakkavuoan (ø 24–25 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele mustikat taikinan päälle ja kypsennä piirakkaa 200 asteessa 20 minuuttia.
- Nypi toscan aineet kulhossa sekaisin. Ota piirakka uunista ja levitä toscakuorrute rennosti päälle. Kypsennä piirakkaa vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus on pinnaltaan kauniin ruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat