Gluteeniton mustikkapiirakka – kaura-mantelitosca kruunaa makoisan herkun
55 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
35 minTämä gluteeniton mustikkapiirakka hurmaa koko poppoon! Helpossa ohjeessa yhdistyvät kauraisa pohja, metsämustikat ja toscakuorrutus. Lämmin piirakka maistuu mainiolta vaniljajäätelön tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera.
GL
KA
4.5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.7.2022

Gluteeniton mustikkapiirakka – kaura-mantelitosca kruunaa makoisan herkun
Reseptin ainekset (10 annosta)
Pohja
- 100 g pehmeää voita
- 1 dl sokeria
- 1muna
- 1 dl kaurajauhoja
- 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tlleivinjauhetta
Täyte
- 5 dlmustikoita
Kauratosca
- 50 g pehmeää voita
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 dl mantelilastuja
- 1 dl sokeria
Gluteeniton mustikkapiirakka – ohje:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna joukkoon vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele taikinaan.
- Levitä taikina piirakkavuoan (ø 24–25 cm) pohjalle ja reunoille. Ripottele mustikat taikinan päälle ja kypsennä piirakkaa 200 asteessa 20 minuuttia.
- Nypi toscan aineet kulhossa sekaisin. Ota piirakka uunista ja levitä toscakuorrute rennosti päälle. Kypsennä piirakkaa vielä noin 15 minuuttia tai kunnes kuorrutus on pinnaltaan kauniin ruskea.

Mustikka-mantelikakut – söpöissä pikkuleivoksissa ihastuttaa gluteeniton pohja ja mantelinen mustikkatäyte
Maku

Gluteeniton mustikkamurupiirakka – mehevän täytteen ja rapean päällisen täydellinen liitto!
Maku

Mustikka-suklaakakku
Maku

Mummon mustikkatäytekakku
Maku

Helppo mustikka-jogurttijäätelö
Maku

Mustikka-tattaripuuro – voiko aamu ihanammin alkaa!
Kotivinkki

Mustikkaiset jogurttijäätelöpuikot
Maku

Suut makeaksi mustikalla! Täyteläistä mustikka-lakuraakakakkua ei voi vastustaa
Maku