


Espresso-banaanikakku
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pehmeistä banaaneista syntyy mehevä kakku, amerikkalainen banana bread. Sekoita osaan taikinaan espressoa ja suklaata, ja tee herkulliset kierteet kakkuun!
Reseptin ainekset
8 annosta
4
banaania (kypsiä)
60 g
voita
1 1/2 dl
sokeria
2
kananmunaa
1/2 dl
maitoa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1/4 tl
suolaa
100 g
tummaa suklaata
2 rkl
espressoa
Espresso-banaanikakku – ohje:
- Kuori ja muussaa ylikypsät banaanit haarukalla. Sulata voi ja lisää se banaanisoseen joukkoon. Vatkaa mukaan sokeri ja kananmunat. Sekoita joukkoon maito.
- Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Sulata suklaa vesihauteessa. Valmista espresso ja anna jäähtyä.
- Kaada puolet taikinasta eri kulhoon. Sekoita puolikkaan taikinan joukkoon sulatettu suklaa ja espresso.
- Kaada vaaleaa taikinaa muutaman sentin kerros voideltuun leipävuokaan. Lusikoi muutama keko suklaista taikinaa ja kaada sen päälle taas vaaleaa taikinaa. Lusikoi loppu suklaataikina vuokaan ja peitä vaalealla taikinalla. Tee pyörteitä taikinaan veitsellä.
- Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin tunti. Kokeile kypsyyttä hammastikulla – kypsästä kakusta ei tartu taikinaa tikkuun.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa vartti. Ota kakku pois vuoasta ja tarjoile. Espresso-banaanikakku säilyy huoneenlämmössä hyvin peitettynä muutaman päivän.
Vinkit!
- Halutessasi voit käyttää espresson tilalla pikakahvijauhetta.
- Ota talteen myös suosituin banaanikakkuohjeemme. Mehevässä kakussa maistuvat kaneli, kardemumma ja inkivääri.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat