4,1(8)
Espanjalainen perunamunakas – suosikkitapas, joka vie kielen mennessään
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Espanjalainen perunamunakas sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen: arkeen tai juhlaan, naposteltavaksi tai pääruoaksi. Kruunaa perunamunakas vielä oliiveilla ja timjamilla – ja herkkuhetki on valmis alkamaan!
Julkaistu 26.10.2011
Maku
Reseptin ainekset 20 kpl
400 gperunaa (kuorittuna ja keitettynä)
1sipuli
1valkosipulinkynsi
2 rkloliiviöljyä
2 rkltuoretta salviaa (silputtuna)
1 tlsuolaa
4 munaa
4 rklvettä
Lisäksi
20 oliivia (sitruunatäytteellä)
1 dltuoretta timjamia

Viipaloi perunat. Silppua sipulit. Kuullota kasvikset oliiviöljyssä paistinpannulla (Ø 24 cm). Mausta salvialla ja suolalla.

Sekoita munat ja vesi kulhossa. Kaada seos pannuun. Anna hyytyä keskilämmöllä. Jäähdytä.

Kumoa perunamunakas leikkuulaudalle ja leikkaa paloiksi.

Keihästä oliivi cocktailtikkuun ja paina perunamunakaspalaan. Somista perunamunakas-tapakset halutessasi timjamilla.

2 kommenttia