


Elsa-mummon rieskaa ei voita mikään! Nostalginen resepti kannattaa ottaa talteen
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Elsa, 92, on Ylläsjärven kylänvanhin sekä yrittäjä ja keittiömestari Sirly Ylläsjärven puolison Aleksin mummo. Sirlyn mielestä mikään ei voita ohjeella valmistetun tuoreen rieskan makua!
Reseptin ainekset
5 isoa rieskaa
1 l
vettä
35 g
hiivaa
250 g
perunamuusia
2 rkl
suolaa
400 g
ruisjauhoja
noin 1 kg
vehnäjauhoja
Lisäksi leipomiseen
½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
ruisjauhoja
Elsa-mummon rieska – ohje:
- Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva. Lisää muusi ja suola. Kaada ruisjauhot hiljalleen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan. Älä vaivaa. Taikina on valmis, kun seos irtoaa käsistä tai taikinakoneen kulhon reunoilta.
- Levitä leivinpöydälle ruis- ja vehnäjauhoja. Jaa taikina 5 osaan. Pyöritä taikinasta palloja ja muovaa sitten littanoiksi ja pyöreiksi rieskoiksi. Kuvioi rieskat haarukalla tai leipäveitsellä. Älä paina veistä läpi, vaan noin puoliväliin.
- Paista rieskat erissä kuumassa leivin- tai pizzauunissa molemmin puolin. Voit paistaa rieskat myös pelleillä 250-asteisessa kiertoilmauunissa noin 8 minuuttia.
- Tarjoa Elsa-mummon rieska esimerkiksi voin, graavikalan ja merileväkaviaarin tai mädin kanssa. Kokeile kalan sijaan myös suolalihaa.
Sirly Ylläsjärvi
35-vuotias ruoka-alan moniyrittäjä on boutiquehotelli Aurora Estaten perustaja ja keittiömestari. Vuosina 2011 ja 2020 Sirly kilpaili MasterChef-ohjelmassa. Asuu Ylläsjärvellä miehensä Aleksin ja koiransa Viivin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat