Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Elsa-mummon rieskaa ei voita mikään! Nostalginen resepti kannattaa ottaa talteen

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Elsa, 92, on Ylläsjärven kylänvanhin sekä yrittäjä ja keittiömestari Sirly Ylläsjärven puolison Aleksin mummo. Sirlyn mielestä mikään ei voita ohjeella valmistetun tuoreen rieskan makua!

Reseptin ainekset
5 isoa rieskaa
1 l
vettä
35 g
hiivaa
250 g
perunamuusia
2 rkl
suolaa
400 g
ruisjauhoja
noin 1 kg
vehnäjauhoja
Lisäksi leipomiseen
½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
ruisjauhoja

Elsa-mummon rieska – ohje:

  1. Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva. Lisää muusi ja suola. Kaada ruisjauhot hiljalleen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan. Älä vaivaa. Taikina on valmis, kun seos irtoaa käsistä tai taikinakoneen kulhon reunoilta.
  2. Levitä leivinpöydälle ruis- ja vehnäjauhoja. Jaa taikina 5 osaan. Pyöritä taikinasta palloja ja muovaa sitten littanoiksi ja pyöreiksi rieskoiksi. Kuvioi rieskat haarukalla tai leipäveitsellä. Älä paina veistä läpi, vaan noin puoliväliin.
  3. Paista rieskat erissä kuumassa leivin- tai pizzauunissa molemmin puolin. Voit paistaa rieskat myös pelleillä 250-asteisessa kiertoilmauunissa noin 8 minuuttia.
  4. Tarjoa Elsa-mummon rieska esimerkiksi voin, graavikalan ja merileväkaviaarin tai mädin kanssa. Kokeile kalan sijaan myös suolalihaa.

Sirly Ylläsjärvi

35-vuotias ruoka-alan moniyrittäjä on boutiquehotelli Aurora Estaten perustaja ja keittiömestari. Vuosina 2011 ja 2020 Sirly kilpaili MasterChef-ohjelmassa. Asuu Ylläsjärvellä miehensä Aleksin ja koiransa Viivin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt