


Chocochili-bloggaajan yhden astian peruna-savutofupelti – Elina Innasen vaivaton ruoka säästää hermoja ja tiskiä
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Vegaanivaikuttaja Elina Innasen vaivaton arkiruoka valmistuu yhdellä pellillä ilman turhaa tiskiä. Peruna-savutofupaistoksen raikastaa yrttinen kastike. Lisäksi isosta satsista riittää syötävää usealle päivälle. "Pyrin aina tekemään useamman päivän ruoat kerralla", Elina kertoo.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
perunoita
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sipulijauhetta
1 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
kurkumaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
300 g
varsiparsakaalia
2 pkt (á 300 g)
kylmäsavutofua
Yrttikastike
1 rku
korianteria tai basilikaa
1 rku
(lehti)persiljaa
1
valkosipulinkynsi
noin ½ dl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
½
sitruunan raastettu kuori ja mehu
noin 2 tl
agavesiirappia
noin ½ tl
chilihiutaleita
noin ½ tl
suolaa
Elina Innasen peruna-savutofupelti yrttikastikkeella – ohje:
- Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi. Pane perunat pellille. Sekoita 2 rkl öljyä ja mausteet perunoihin. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Sillä välin, kun perunat paistuvat, leikkaa varsiparsakaaleista kuiva kanta pois. Halkaise paksuimmat varret pituussuunnassa.
- Leikkaa molemmat tofupalat neljäksi paksuksi viipaleeksi. Tee viipaleisiin ristiviillot niin, että palat pysyvät alapuolelta ehjinä. Voitele palojen pinta kevyesti öljyllä (1 rkl).
- Kun perunat ovat paahtuneet 15 minuuttia, ota pelti uunista ja sekoita varsiparsakaalit perunoiden joukkoon. Asettele tofupalat pellille ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
- Tee kastike kasvisten paahtuessa. Sekoita yrtit (käytä myös varret), kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy sauvasekoittimella. Lisää sitruunanmehu- ja kuori, siirappi, chili ja suola. Tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.
- Ota pelti uunista, kun perunat ovat kypsiä ja ainekset ovat saaneet väriä. Voit halutessasi nostaa pellin loppuvaiheessa muutamaksi minuutiksi grillivastuksen alle.
- Levitä yrttikastiketta tofujen päälle. Tarjoa loppu kastike erikseen.
”Pyrin maksimoimaan ruoan helppous-herkullisuussuhteen” – Vegaanivaikuttaja Elina Innanen on kotioloissa laiska ja suoraviivainen kokki. Lue Elina Innasen ajatuksia arkiruoasta tästä jutusta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat