Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Chocochili-bloggaajan yhden astian peruna-savutofupelti – Elina Innasen vaivaton ruoka säästää hermoja ja tiskiä

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Vegaanivaikuttaja Elina Innasen vaivaton arkiruoka valmistuu yhdellä pellillä ilman turhaa tiskiä. Peruna-savutofupaistoksen raikastaa yrttinen kastike. Lisäksi isosta satsista riittää syötävää usealle päivälle. "Pyrin aina tekemään useamman päivän ruoat kerralla", Elina kertoo.

14.5.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 kg
perunoita
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sipulijauhetta
1 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
kurkumaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
300 g
varsiparsakaalia
2 pkt (á 300 g)
kylmäsavutofua
Yrttikastike
1 rku
korianteria tai basilikaa
1 rku
(lehti)persiljaa
1
valkosipulinkynsi
noin ½ dl
kylmäpuristettua oliiviöljyä
½
sitruunan raastettu kuori ja mehu
noin 2 tl
agavesiirappia
noin ½ tl
chilihiutaleita
noin ½ tl
suolaa

Elina Innasen peruna-savutofupelti yrttikastikkeella – ohje:

  1. Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi. Pane perunat pellille. Sekoita 2 rkl öljyä ja mausteet perunoihin. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  2. Sillä välin, kun perunat paistuvat, leikkaa varsiparsakaaleista kuiva kanta pois. Halkaise paksuimmat varret pituussuunnassa.
  3. Leikkaa molemmat tofupalat neljäksi paksuksi viipaleeksi. Tee viipaleisiin ristiviillot niin, että palat pysyvät alapuolelta ehjinä. Voitele palojen pinta kevyesti öljyllä (1 rkl).
  4. Kun perunat ovat paahtuneet 15 minuuttia, ota pelti uunista ja sekoita varsiparsakaalit perunoiden joukkoon. Asettele tofupalat pellille ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
  5. Tee kastike kasvisten paahtuessa. Sekoita yrtit (käytä myös varret), kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy sauvasekoittimella. Lisää sitruunanmehu- ja kuori, siirappi, chili ja suola. Tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.
  6. Ota pelti uunista, kun perunat ovat kypsiä ja ainekset ovat saaneet väriä. Voit halutessasi nostaa pellin loppuvaiheessa muutamaksi minuutiksi grillivastuksen alle.
  7. Levitä yrttikastiketta tofujen päälle. Tarjoa loppu kastike erikseen.

”Pyrin maksimoimaan ruoan helppous-herkullisuussuhteen” – Vegaanivaikuttaja Elina Innanen on kotioloissa laiska ja suoraviivainen kokki. Lue Elina Innasen ajatuksia arkiruoasta tästä jutusta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt