Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Meillä kokataan

”Pyrin maksimoimaan ruoan helppous-herkullisuussuhteen” – Vegaanivaikuttaja Elina Innanen on kotioloissa laiska ja suoraviivainen kokki

Suosittua Chochili-blogia kirjoittavan Elina Innasen arkiruokien ainekset löytyvät vaivatta jääkaapin vihanneslokerosta. Nappaa jutun lopusta myös Elinan arkiruokabravuurien reseptit!

22.5.2024

”Koulussa näin usein nälkää. Vegaanius pikkupaikkakunnalla kaksikymmentä vuotta sitten ei ollut helppoa, eikä ruokalassa tai kaupassa ollut vaihtoehtoja. Teini-ikäisen raivokkuudella pidin kuitenkin ruokavaliostani kiinni. Vegaanisuus oli jatkoa kasvissyönnille, johon minut sysäsi 13-vuotiaana lukemani artikkeli broilerin kasvatuksesta.

Elina Innanen kotonaan
”15-vuotiaana innostuin kuvaamaan ruokaa järjestelmäkameralla. Jaoin kuvia netin kuvapalvelussa, ja minulta alettiin kysellä reseptejä. Lopulta vuosia myöhemmin perustin blogini, joka otti nopeasti tuulta alleen”, kertoo Elina Innanen.

Teen harvoin ruokaa kotona, sillä testailen reseptejä muutamana päivänä viikossa työhuoneellani, ja syön, mitä yli jää. Kotona teen sellaisia ruokia, joiden takia ei tarvitse varta vasten lähteä kauppaan. Käytännössä se tarkoittaa vihanneslaatikon tyhjentämistä johonkin ruokaan. Kokkina en kikkaile, vaan olen laiska ja suoraviivainen. Pyrin maksimoimaan ruoan helppous-herkullisuussuhteen. Suosin erilaisia nuudeli- ja peltiruokia, joihin vaihtelen kasviksia sesongin mukaan. Sosekeitot ovat hyviä, sillä niihin voi upottaa mitä tahansa.

Elina Innanen ja koira
10-vuotias Moxu-koira on innokas keittiöapulainen, joka rakastaa yli kaiken banaania ja omenaa – vaikkei vegaani olekaan.

Kuten monen muunkin vegaanikokin, salainen aseeni on ravintohiivahiutaleet. Niillä saa makua ja umamia melkein joka ruokaan.

Pyrin aina tekemään useamman päivän ruoat kerralla. Aikaa ja rahaa säästyy, kun ei ramppaa kaupassa. Vietän puolisoni kanssa paljon aikaa mökillä. Koska siellä kauppa on kaukana, olen oppinut suunnittelemaan syömisiäni myös kaupungissa ollessamme.

Katson tarkasti ruoan hintaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tinkisin laadusta. Kun syö sesonkien mukaan ja valitsee proteiinin lähteeksi palkokasveja, pääsee suht halvalla. Kauden tuotteet ovat aina hyviä laadultaan. Valitsemalla sitä, mikä kulloinkin on sesongissa, tulee samalla huolehtineeksi, että syö monipuolisesti.”

Elina Innanen

37-vuotias vegaanireseptien kehittäjä ja keittokirjailija on kirjoittanut Chocochili-blogia vuodesta 2008 lähtien. Julkaissut kuusi vegaanikeittokirjaa. Asuu Helsingissä puolisonsa ja koiransa kanssa.

Elinan vegevinkit

”Vaihda muutama suosikkiarkiruoka vegaaniseen versioon. Makaronilaatikon voi kokata soijarouheesta, tacot härkiksestä ja ruskean kastikkeen savutofusta.”

”Haasta itsesi tutustumaan kerran kuussa uuteen hedelmään tai kasvikseen. Maailmassa on kymmeniätuhansia syötäviä kasveja ja sieniä sekä loputon määrä mahdollisuuksia, mitä niistä tehdä.”

”Korvaa maitotuotteet kasviperäisillä. Maidolle, kermalle ja jogurtille on nykyään valtavasti erilaisia vaihtoehtoja. Myös juustoille alkaa olla varteen otettavia korvaajia.”

”Upota kasviksia lämpimään ruokaan, jos salaatti ei maistu. Keitot, kiusaukset sekä pelti- ja nuudeliruoat sopivat tähän tarkoitukseen hyvin.”

Nappaa Elinan arkiruokabravuurit:

Peruna-savutofupelti yrttikastikkeella

"Resepti on kaappien kaivelun ja kokeilun lopputulos. Alun perin käytin siihen ruusukaaleja, mutta kevään tullen pellille sopivat varsaparsakaalit, miksei parsakaali tai parsakin."

Elina Innasen peruna-savutofupelti

Gochujang-nuudelisalaatti

”Syön paljon nuudelisalaatteja, sillä ne ovat loistava jääkaapintyhjennysruoka. Jos salaattia jää seuraavaan päivään, herätän sen henkiin paistamalla sitä pannulla tilkassa seesamiöljyä.”

Elina Innasen gochujang-nuudelisalaatti
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt