


Chocochili-bloggaaja Elina Innasen gochujang-nuudelisalaatti on ”loistava jääkaapintyhjennysruoka”
15 min
Vegaanivaikuttaja Elina Innasen gochujang-nuudelisalaatti on pullollaan värikkäitä kasviksia ja maukasta kastiketta. ”Syön paljon nuudelisalaatteja, sillä ne ovat loistava jääkaapintyhjennysruoka. Jos salaattia jää seuraavaan päivään, herätän sen henkiin paistamalla sitä pannulla tilkassa seesamiöljyä.”
Reseptin ainekset
4 annosta
200 g
edamame- eli soijapapuja (pakaste)
2
kevätsipulia
150 g
sokeriherneitä
1
porkkana
125 g
punakaalia
150 g
täysjyvänuudeleita
Kastike
3½ rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1–2 rkl
gochujang-chilitahnaa
2
isoa valkosipulinkynttä (raastettuna)
2 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
(fariini)sokeria
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
Lisäksi
1 rku
korianteria
noin 1 dl
suolattuja maa- tai cashewpähkinöitä
Elina Innasen gochujang-nuudelisalaatti – ohje:
- Sulata soijapavut pakkauksen ohjeen mukaan.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa.
- Hienonna kevätsipulit. Leikkaa sokeriherneet vinottain suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se kuorimaveitsellä suikaleiksi. Suikaloi kaali ohueksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Sekoita kaikki salaatin ainekset isossa kulhossa. Lisää kastike ja sekoita. Viimeistele korianterilla ja pähkinöillä.
Soijapapujen sijaan salaattiin sopii esimerkiksi nyhtökaura tai seesamiöljyssä paistettu tofu.
”Pyrin maksimoimaan ruoan helppous-herkullisuussuhteen” – Vegaanivaikuttaja Elina Innanen on kotioloissa laiska ja suoraviivainen kokki. Lue Elina Innasen ajatuksia arkiruoasta tästä jutusta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat