Kotivinkki

Churros eli sokeriset terveiset Espanjasta

30 min
0
0

Churros eli sokeriset terveiset Espanjasta

Churros eli espanjalaiset munkkitangot maistuvat ihanan rapeilta. Tee makumatka Espanjaan!
Teksti Natalia Rehbinder
Kuvat Pia Inberg
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 8 dlvettä
  • 1–2 tlsuolaa
  • 1 dlsokeria
  • 0,5 tlkardemummaa
  • 2 rklöljyä
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 lrypsiöljyä uppopaistamiseen

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Mittaa churros-taikinaa varten vesi, suola, sokeri ja kardemumma kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen. Alenna lämpöä, ja jatka sekoittamista, kunnes taikinamassa on tasaista ja kimmoisaa muodostaen reunoilta irtoavan pallon. Ota pois liedeltä.

2. Kaada öljy kattilaan ja kuumenna. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota massasta sormen mittaisia tankoja suoraan 180-asteiseen öljyyn. Paista tankoja, kunnes niiden pinta on kauniin kullanruskea.

3. Nosta valmiit talouspaperin päälle, jotta liika öljy valuu pois ja kieritä sen jälkeen sokeri-kaneliseoksessa. Nauti churros-munkit tuoreeltaan.

Katso myös:

Munkit

Vinkki!

Madridilaisen kahvilan vieruspöydässä paikallinen nuoriso nautti sokerisin sormin pitkulaisia leivonnaisia dippaamalla niitä kuumaan, paksuun kaakaoon. Homma näytti vastustamattoman ihanalta ja sokeriselta. Kyse oli churroista, upporasvassa paistetuista munkin tapaisista herkuista, joita perinteisesti nautitaan aamiaisella kahvin tai kaakaon kanssa. Kahvilasta tai churreríasta (herkkuihin erikoistuneet kahvilat) riippuen, churrot kuorrutettiin vielä lisäksi tomusokerilla. Herkkua nauttivat niin pienet kaakaoviiksineen kuin suuret maitokahvinsa kanssa. Kotona lisäsin reseptiin aavistuksen kardemummaa, minusta se antaa ihanan vivahteen taikinaan. Makumatkalle pääsee suht helpolla: taikinan valmistus vie alle 10 minuuttia ja uppopaistamisen jälkeen herkut ovat valmiita syötäväksi. Buen approveche! - Natalia

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä