Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Churros eli sokeriset terveiset Espanjasta

30 min

Churros eli espanjalaiset munkkitangot maistuvat ihanan rapeilta. Tee makumatka Espanjaan!

12.1.2011
Reseptin ainekset
8 dl
vettä
1–2 tl
suolaa
1 dl
sokeria
0,5 tl
kardemummaa
2 rkl
öljyä
4 dl
vehnäjauhoja
1 l
rypsiöljyä uppopaistamiseen

1. Mittaa churros-taikinaa varten vesi, suola, sokeri, kardemumma ja öljy kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen. Alenna lämpöä, ja jatka sekoittamista, kunnes taikinamassa on tasaista ja kimmoisaa muodostaen reunoilta irtoavan pallon. Ota pois liedeltä.

2. Kaada öljy kattilaan ja kuumenna. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota massasta sormen mittaisia tankoja suoraan 180-asteiseen öljyyn. Paista tankoja, kunnes niiden pinta on kauniin kullanruskea.

3. Nosta valmiit talouspaperin päälle, jotta liika öljy valuu pois ja kieritä sen jälkeen sokeri-kaneliseoksessa. Nauti churros-munkit tuoreeltaan.

Katso myös:

Munkit

Madridilaisen kahvilan vieruspöydässä paikallinen nuoriso nautti sokerisin sormin pitkulaisia leivonnaisia dippaamalla niitä kuumaan, paksuun kaakaoon. Homma näytti vastustamattoman ihanalta ja sokeriselta. Kyse oli churroista, upporasvassa paistetuista munkin tapaisista herkuista, joita perinteisesti nautitaan aamiaisella kahvin tai kaakaon kanssa. Kahvilasta tai churreríasta (herkkuihin erikoistuneet kahvilat) riippuen, churrot kuorrutettiin vielä lisäksi tomusokerilla. Herkkua nauttivat niin pienet kaakaoviiksineen kuin suuret maitokahvinsa kanssa. Kotona lisäsin reseptiin aavistuksen kardemummaa, minusta se antaa ihanan vivahteen taikinaan. Makumatkalle pääsee suht helpolla: taikinan valmistus vie alle 10 minuuttia ja uppopaistamisen jälkeen herkut ovat valmiita syötäväksi. Buen approveche! - Natalia

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt