Maku

Burgundinpata

4 h 50 min
4.1
4

Burgundinpata

MA
MU
4
4.1
Klassinen ja täyteläinen burgundinpata on täydellinen talvipäivän ruoka! Nosta punaviinilieminen lihapata uuniin muhimaan ja lähde ulkoilemaan.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1000 gnaudanlihaa (luutonta etuselkää)
  • 1 rklvoita
  • 170 gpekonia (tai savukylkeä)
  • 2 tlsuolaa
  • 10 kplmustapippuria
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 2 kplporkkanaa
  • 8 kplsalottisipulia (pientä)
  • 200 gherkkusieniä (1 rasia)
  • 5 dlpunaviiniä (mielellään burgundin alueelta)
  • 5 dllihalientä
  • 3 kpltuoretta timjamia (oksaa)
  • 1 kplrosmariininoksaa
  • 2 kpllaakerinlehteä

Tee näin

4 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN4 h

Valmista burgundinpata näin:

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Pyyhi se talouspaperilla ja leikkaa reilun kokoisiksi kuutioiksi.

Sulata pannulla voita ja paista lihakuutiot muutamassa erässä kauttaaltaan ruskeiksi. Kumoa ruskistuneet lihat pataan ja huuhtele pannu tilkalla vettä. Anna kuohahtaa ja kaada pataan. Ruskista loput lihat samoin. Lisää viimeiseen lihaerään paistumaan myös paloiteltu siankylki. Huuhtele pannu myös viimeisen lihaerän jälkeen.

Lisää pataan suola, pippurit, jauhot ja tomaattipyree. Sekoita.

Kuori porkkanat ja sipulit.

Leikkaa porkkanat lanteiksi ja

isot sipulit lohkoiksi. Pienet voit käyttää kokonaisina. Leikkaa isommat sienet neljään ja pienemmät kahteen osaan. Lisää kasvikset ja sienet pataan.

Kaada pataan punaviiniä ja lihalientä suhteessa 1:1, sen verran, että ainekset peittyvät kokonaan. Lisää joukkoon vielä tuoreet yrtit ja laakerinlehdet.

Peitä burgundinpata kannella ja nosta 150-asteiseen uuniin hautumaan noin 3 tunniksi.

Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä