Maku

Juuresmuusi – maukas lisuke, jonka maku viimeistellään voilla

35 min
GL
KA
LA
MU
5
1

Juuresmuusi saa pirteän värinsä porkkanasta ja potkua selleristä ja palsternakasta. Maukas juuresmuusi on täydellinen makupari lihalle ja kalalle.
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Juuresmuusi

  • 200 gporkkanaa
  • 100 gpalsternakkaa
  • 100 gperunaa
  • 100 gselleriä
  • 1 tlsuolaa
  • 40 gvoita

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Juuresmuusi valmistuu näin:

  1. Kuori ja paloittele juurekset.
  2. Keitä juurekset kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Kaada vesi pois ja lisää voi.
  4. Soseuta hienoksi juurespyreeksi. Tarjoa esimerkiksi liha- tai kalaruoan lisäkkeenä.
MITÄ PIDIT?
5