Maku

Hirvipata Burgundin tapaan

2 h
4.1
4

Hirvipata Burgundin tapaan

LA
MA
MU
4
4.1
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 ghirvenpaistia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 4 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tltimjamia
  • 3/4 tlmustapippuria
  • 3 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlpunaviiniä (Pinot Noir)
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 100 gpekonia
  • 200 gsuppilovahveroita (tai 20 g kuivattuja sieniä + 3 dl vettä)
  • 8 kplsipulia (pikkuisia)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 kplporkkanaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Nosta sulanut paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanvalmistusta.
Kuutioi liha. Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä. Kumoa lihat pataan. Huuhtele pannu vedellä paistokertojen välillä ja kaada liemi talteen.
Ripottele lihojen päälle suola, timjami, mustapippuri ja vehnäjauhot.
Kaada pataan huuhdeliemi, punaviini ja tomaattipyree. Lisää laakerinlehdet. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.
Suikaloi pekoni. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa. Kuori pikkusipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele porkkanat.
Kuumenna pekonia kylmällä pannulla ilman rasvaa, kunnes pekonin rasva irtoaa. Lisää sienet ja sipulit ja kuullota ne miedolla lämmöllä pekonin rasvassa. (Kuivatut sienet voit lisätä liotettuina suoraan pataan.) Kumoa ainekset pataan. Lisää porkkanat.
Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla vielä noin tunti lihan mureudesta riippuen. Tarkista hirvipadan maku.
Tarjoa burgundin pataan valmistetun hirvipadan lisäksi keitettyjä perunoita.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä