


Pellillinen viikonloppua! Bataattinachopelti höystetään avokadolla, korianterilla ja cheddar-kuorrutuksella
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Bataattilastuista syntyy helppo ja hauska herkku niin piristystä kaipaavan arki-illan ratoksi kuin viikonlopun kunniaksi. Mustapavut tuovat peltiin tervetullutta ruokaisuutta. Nappaa bataattinachopellin resepti alta!
Reseptin ainekset
4 annosta
2
pientä bataattia (800 g)
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 prk
mustapapuja ( käyttövalmiita, 230 g)
2 dl
salsakastiketta ( medium tai hot)
50 g
maissilastuja
150 g
cheddar-mozzarellajuustoraastetta
1
punasipuli
250
kirsikkatomaatteja
1
avokado
1
lime
1 rku
korianteria
Bataattinachopelti – ohje:
- Pese bataatit hyvin juuresharjalla. Leikkaa bataatit noin puolen sentin viipaleiksi.
- Pyöräytä öljyä viipaleisiin ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.
- Huuhtele ja valuta mustapavut. Ota pelti uunista ja säädä uuni grillivastuksille.
- Levitä mustapavut ja salsakastike pellille. Murustele tortillalastut kulhoon ja lisää juustoraaste. Ripottele seos muiden ainesten päälle.
- Paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.
- Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi tai suikaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa avokado lohkoiksi ja purista päälle puolikkaasta limestä mehua ja leikkaa toinen puolikas lohkoiksi.
- Viimeistele bataattinachopelti avokadoilla, sipulilla, tomaateilla ja korianterilla. Tarjoa heti.
Vinkit!
- Bataattinachojen kylkeen sopii nokare ranskankermaa tai paksua jogurttia.
- Ota talteen myös suosittu nachopellin ohje, jonka voi muokata helposti kasvisruokavalioon sopivaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat