


Baskilainen suklaajuustokakku on unelmaisen täyteläistä – jujuna paahteisen karamellisoitunut pinta
1 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 20 min
Baskilainen suklaajuustokakku on suklainen versio ihanasta klassikkokakusta. Tarjoile kakun kanssa tuoreita viikunoita tai raikkaita granaattiomenansiemeniä!
Reseptin ainekset
10 annosta
200 g
tummaa suklaata (70 %)
500 g
maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl
sokeria
4
munaa
1½ dl
kuohukermaa
1 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl
maissitärkkelystä
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
Baskilainen suklaajuustokakku – ohje:
- Vuoraa (irtopohja)vuoka (ø 22–24 cm) kahdella päällekkäisellä rypistetyllä leivinpaperilla. Voitele päällimmäinen leivinpaperi, jotta juustokakku irtoaa kypsänä paremmin vuoasta.
- Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Pehmennä tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää myös kerma ja suklaasula.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa ja siivilöi seokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan leivinpaperin päälle.
- Paista kakkua 200 asteessa uunin keskitasolla 1 tunti 20 minuuttia. Pinta saa tummua kunnolla, mutta varo polttamasta sitä.
- Jäähdytä juustokakku huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten jääkaappiin. Suklaajuustokakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Vinkki!
Tarjoa kakun kanssa tuoreita viikunoita tai granaattiomenansiemeniä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat