Maku

Gluteeniton banaanipannukakku – helppo herkku valmistuu kätevästi uunissa

18 min
GL
4.39
3

Gluteeniton banaanipannukakku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta ja paistuu näppärästi uunissa. Kanelilta maistuva herkku on loistava iltapala.
Tulosta
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (4 annosta)

  • 2banaania
  • 2kananmunaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rklöljyä

Lisäksi

  • tilkka öljyä voiteluun

Tee näin

18 min
{
AKTIIVINEN3 min
PASSIIVINEN15 min

Gluteeniton pannukakku valmistuu näin:

Voitele noin 25 × 25 cm vuoka tai valurautapannu öljyllä. Laita se uuniin ja käännä uuni 225 asteeseen.

Kuori ja pilko banaanit tehosekoittimeen. Lisää päälle kananmunat, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola, kaneli ja öljy.

Anna seoksen pyöri hetki, jotta massasta tulee täysin sileää. Vaihtoehtoisesti voit käyttää sauvasekoitinta.

Ota pannu/vuoka uunista, kun uuni on lämmennyt. Kaada pannukakkutaikina kuumalle pannulle ja laita takaisin uuniin. Paista 10–12 minuuttia.

Tarjoile gluteeniton pannukakku esimerkiksi mansikkahillon tai vaniljajäätelön kanssa. 

MITÄ PIDIT?
4.39