


Banaanimuffinit – sujauta hedelmäkorin pilkulliset banaanit taikinaan ja ihastu
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Banaanimuffinit ovat täydellinen ratkaisu silloin, kun hedelmäkorista pilkottaa pilkullisia banaaneja. Rapea suklaamuru ja suklaapalat tekevät banaanimuffineista tuplasti herkumpia.
Reseptin ainekset
12 kpl
Banaanimuffinit
3½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
100 g
voita tai margariinia
2
kypsää banaania
1 dl
kermaa tai maitoa
2
munaa
Suklaamuru
25 g
voita
½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4 rkl
vehnäjauhoja
1 rkl
kaakaojauhetta
75 g
tummaa suklaata
Banaanimuffinit – ohje:
- Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita.
- Sulata voi. Kuori ja soseuta banaanit haarukalla.
- Lisää voisula, banaanisose, kerma ja munat kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi.
- Tee muruseos. Sulata voi. Lisää sokerit, jauhot ja kaakao jauhe. Sekoita muruiksi. Rouhi suklaa.
- Jaa taikina lusikalla vuokiin. Ripottele muruseos ja suklaarouhe muffinien päälle.
- Paista banaanimuffinit 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Vinkit!
- Pane paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Näin muffinit paistuvat kauniin muotoisiksi eivätkä leviä sivusuunnassa.
- Kokeile myös näitä suosittuja reseptejämme: kanelilla ja kardemummalla maustettu banaanikakku ja mehevä banaanileipä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat