4,4(67)
Banaanileipä
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Löytyykö hedelmäkorista tummanpuhuvia banaaneja? Leivo niistä amerikkalaista mehevää klassikkoherkkua, banaanileipää!
20.11.2013
 |
Maku
Reseptin ainekset
1 kpl
100 gvoita (sulatettuna)
1 dlfariinisokeria
1/2 dlsokeria
1 kplmunaa
3 kplbanaania (kypsää)
4 dlvehnäjauhoja
1 dlrusinoita
1/2 dlkauraleseitä
1 tlruokasoodaa
1 tlsuolaa
1 tlkanelia

Voitele suorakaiteen mallinen, litran vetoinen leipävuoka.

Sekoita kulhossa hieman jäähtynyt voisula, sokerit, muna ja banaanisose.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.

Kaada taikina vuokaan.

Paista banaanileipää 175-asteisen uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.

Anna banaanileivän jäähtyä hetki ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Tarjoa banaanileipä sellaisenaan kahvin tai teen kanssa tai esimerkiksi juustojen kyytipoikana. Kakku sopii hyvin myös syksyiselle juustotarjottimelle, esimerkiksi homejuuston ja viikunahillon kera.

  • Sekoita banaanikakkutaikinaan sattumiksi erilaisia kuivattuja hedelmiä paloiteltuna tai suklaata rouhittuna.
5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.