Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Banaanikakku pähkinävoilla

1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min

Makeansuolainen banaanikakku tuo tuulahduksen Atlantin takaa.

10.2.2015
Reseptin ainekset
12 annosta
Taikina
100 g
huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl
sokeria
2
munaa
2
banaania
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
soodaa
½ dl
maitoa
Kuorrutus
1 ¾ dl
tomusokeria
1 ¾ dl
sileää maapähkinälevitettä
75 g
voita
½ dl
maitoa
Koristeeksi
suolapähkinöitä
raastettua suklaata

Banaanikakku pähkinävoilla – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Kuori ja muussaa banaanit. Sekoita banaanit voi-sokeriseokseen.
  2. Yhdistä vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon maito.
  3. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä banaanikakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
  4. Tee banaanikakun kuorrute. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä paksu kerros kuorrutetta täysin jäähtyneen banaanikakun päälle ja reunoille.
  5. Koristele maapähkinävoi-banaanikakku suolapähkinöillä ja suklaaraasteella. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki!

Ota talteen myös suosituin banaanikakun ohjeemme. Mehevässä kakussa maistuvat kaneli, kardemumma ja inkivääri.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt