Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Banaanikakku pähkinävoilla
1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min
Makeansuolainen banaanikakku tuo tuulahduksen Atlantin takaa.
Reseptin ainekset
12 annosta
Taikina
100 g
huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl
sokeria
2
munaa
2
banaania
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
soodaa
½ dl
maitoa
Kuorrutus
1 ¾ dl
tomusokeria
1 ¾ dl
sileää maapähkinälevitettä
75 g
voita
½ dl
maitoa
Koristeeksi
suolapähkinöitä
raastettua suklaata
Banaanikakku pähkinävoilla – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Kuori ja muussaa banaanit. Sekoita banaanit voi-sokeriseokseen.
- Yhdistä vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon maito.
- Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä banaanikakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
- Tee banaanikakun kuorrute. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä paksu kerros kuorrutetta täysin jäähtyneen banaanikakun päälle ja reunoille.
- Koristele maapähkinävoi-banaanikakku suolapähkinöillä ja suklaaraasteella. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki!
Ota talteen myös suosituin banaanikakun ohjeemme. Mehevässä kakussa maistuvat kaneli, kardemumma ja inkivääri.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat