Kotivinkki

Banaanikakku pähkinävoilla

1 h 20 min
3.7
5

Banaanikakku pähkinävoilla

Makeansuolainen banaanikakku tuo tuulahduksen Atlantin takaa.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Banaanikakun taikina

  • 100 ghuoneenlämpöistä voita
  • 2 ½ dlsokeria
  • 2munaa
  • 2banaania
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsoodaa
  • ½ dlmaitoa

Kuorrutus

  • 1 ¾ dltomusokeria
  • 1 ¾ dlsileää maapähkinälevitettä
  • 75 gvoita
  • ½ dlmaitoa

Koristeeksi

  • suolapähkinöitä
  • raastettua suklaata

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Kuori ja muussaa banaanit. Sekoita banaanit voi-sokeriseokseen.

2. Yhdistä vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon maito.
3. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä banaanikakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
4. Tee banaanikakun kuorrute. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä paksu kerros kuorrutetta täysin jäähtyneen banaanikakun päälle ja reunoille.
5. Koristele banaanikakku suolapähkinöillä ja suklaaraasteella. Säilytä banaanikakku jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä