Kotivinkki

Banaanikakku pähkinävoilla

1 h 20 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
45 min
Makeansuolainen banaanikakku tuo tuulahduksen Atlantin takaa.
4.4
5
Julkaistu: 10.2.2015


Reseptin ainekset (12 annosta)

Banaanikakun taikina

  • 100 ghuoneenlämpöistä voita
  • 2 ½ dlsokeria
  • 2munaa
  • 2banaania
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsoodaa
  • ½ dlmaitoa

Kuorrutus

  • 1 ¾ dltomusokeria
  • 1 ¾ dlsileää maapähkinälevitettä
  • 75 gvoita
  • ½ dlmaitoa

Koristeeksi

  • suolapähkinöitä
  • raastettua suklaata
Tulosta

Banaanikakku pähkinävoilla valmistuu näin:

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Kuori ja muussaa banaanit. Sekoita banaanit voi-sokeriseokseen.
  2. Yhdistä vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon maito.
  3. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä banaanikakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
  4. Tee banaanikakun kuorrute. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä paksu kerros kuorrutetta täysin jäähtyneen banaanikakun päälle ja reunoille.
  5. Koristele maapähkinävoi-banaanikakku suolapähkinöillä ja suklaaraasteella. Säilytä jääkaapissa.
5 kommenttia