Banaanikakku pähkinävoilla
1 h 20 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
45 minMakeansuolainen banaanikakku tuo tuulahduksen Atlantin takaa.
4.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.2.2015

Banaanikakku pähkinävoilla
Reseptin ainekset (12 annosta)
Banaanikakun taikina
- 100 ghuoneenlämpöistä voita
- 2 ½ dlsokeria
- 2munaa
- 2banaania
- 3 dlvehnäjauhoja
- 2 rklkaakaojauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsoodaa
- ½ dlmaitoa
Kuorrutus
- 1 ¾ dltomusokeria
- 1 ¾ dlsileää maapähkinälevitettä
- 75 gvoita
- ½ dlmaitoa
Koristeeksi
- suolapähkinöitä
- raastettua suklaata
Banaanikakku pähkinävoilla valmistuu näin:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Kuori ja muussaa banaanit. Sekoita banaanit voi-sokeriseokseen.
- Yhdistä vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon maito.
- Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä banaanikakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
- Tee banaanikakun kuorrute. Mittaa kaikki aineet kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä paksu kerros kuorrutetta täysin jäähtyneen banaanikakun päälle ja reunoille.
- Koristele maapähkinävoi-banaanikakku suolapähkinöillä ja suklaaraasteella. Säilytä jääkaapissa.

Suklaa-banaanikakku ja maapähkinäkuorrute (Banana Bread with Peanut Butter Icing)
Maku

Paras banaanikakku – mehevän kostea, ranskankermalla pehmitetty ja kermakaramelleilla silattu
Kotivinkki

Mummun banaanikakku
Maku

Tuplasuklaa-banaanikakku
Maku

Espresso-banaanikakku
Maku

Banaanikakku – se ihanan mehevä kahvikakku!
Maku

Banaani-mantelimassakakku
Maku

Jos tykkäät porkkanakakusta, kokeile tätä kesäkurpitsa-banaanikakkua!
Kotivinkki